După ce pesediştii au votat multiplu, Ciolacu susține că trebuie modificată legea

După ce pesediştii au votat multiplu, Ciolacu susține că trebuie modificată legea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că în şedinţa grupului parlamentar se va discuta despre cei care au votat la Legea bugetului „la două mâini” şi se va decide dacă aceştia vor fi sancţionaţi, dar a precizat că, pentru a nu se mai repeta astfel de cazuri, ar trebui modificată legislaţia.

Unii parlamentari PSD şi AUR au fost surprinşi pe video când votează şi pentru colegi: Eram cu el pe telefon și nu reușise să ajungă (Video)

"Am văzut şi eu, a fost un caz. O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua… Trebuie să modificăm legea. Dar au existat cazuri şi de la PNL, şi de la USR.

ADVERTISING

Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor", a spus Ciolacu, la Digi24, întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care au votat şi în locul colegilor lor care nu erau prezenţi în sală la şedinţa în care s-a aprobat bugetul pe anul 2021.

Bugetul aprobat fără niciun amendament: Liderii coaliției zic ca e semn de unitate, un parlamentar USR îi contrazice

Întrebat dacă este de părere că votul multiplu este o greşeală, Ciolacu a răspuns:

ADVERTISING

"Categoric. E o greşeală. Eu, de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela. O să avem o discuţie la grup despre aceste cazuri. (…) Consider că forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea".

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇