Cîțu, despre avertismentul S&P legat de riscul unui blocaj politic pentru economie: Pericolul e să apară o guvernare populistă, care să schimbe politicile noastre

Cîțu, despre avertismentul S&P legat de riscul unui blocaj politic pentru economie: Pericolul e să apară o guvernare populistă, care să schimbe politicile noastre

Premierul demis Florin Cîțu susţine ratingul bun confirmat de agențiile americane Standard & Poor’s și Moody’s pentru România se datorează reformelor echipei sale guvernamentale. Dar că aceste rezultate sunt în pericol dacă guvernarea ajunge pe mână „populiștilor”.

Întrebat de jurnaliști despre efectele pe care un eventual blocaj politic le-ar avea asupra economiei, premierul demis a răspuns:

”Eu înţeleg îngrijorarea agenţiilor de rating, am discutat despre acest lucru. Foarte mici şanse să vedem un derapaj datorită acestei crize politice, pentru că bugetele sunt făcute, cheltuielile sunt făcute, sunt deja în buget, nu ar exista.

ADVERTISING

Doar un guvern nou şi dacă cumva România ar intra pe mâna populiştilor, a demagogilor, care 30 de ani au promis reforme şi nu au făcut, atunci am avea o problemă, pentru că ar putea să schimbe politicile pe care le-am adoptat. Deci, în acest moment, nu există acest risc"

El a adăugat că "depinde ce guvern vom avea".

"Această guvernare în jurul PNL a arătat că poate să stabilizeze economia într-o perioadă de criză, să aibă încasări mai bune. Riscul este dacă apare o guvernare populistă, care doar pe baza unor promisiuni va începe să cheltuiască, fără să aibă nicio bază", a precizat Florin Cîțu, referitor la un avertisment al agenţiei S&P care spune că ar putea retrograda România, dacă eforturile sale de echilibrare a bugetului vor deraia din cauza blocajului politic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reamitim că – în ciuda crizei politice și sanitare prin care trece țara noastră - vineri, agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul stabil al României, pe care l-a stabilit în luna aprilie a acestui an.

Totodată, agenţia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇