Cîțu cere anchetarea lui Stelian Ion pentru abuz de funcție și verificări la ministere - UPDATE

Cîțu cere anchetarea lui Stelian Ion pentru abuz de funcție și verificări la ministere - UPDATE

Premierul Florin Cîțu insistă că Stelian Ion primise documentul pentru Programul Anghel Saligny de mai mult timp și nu a vrut să dea avizul și a cerut ca aceast lucru să fie anchetat, pentru că ar fi abuz de funcție.

”Am văzut mai multe detalii în spațiul public și am cerut detalii în ce privește avizarea. Doar vreau să vă aduc un singur detaliu care nu a fost prezentat în spațiul public. În 17.08 Direcția de Specialitate a avizat proiectul care ajunsese la Ministerul Justiției, o adresă care a rămas la cabinetul ministrului, nu a fost niciodată semnată.

Eu aș vrea ca cei care se oucpă să vadă dacă acesta este un abuz de funcție, să investigheze dacă nu cumva acest proiect a fost pus să fie reținut intenționat”, a spus Cîțu într-o conferință de presă, după ședința de guvern în care a fost adoptată ordonanța de urgență pentru Anghel Saligny.

ADVERTISING

Mai mult, Cîțu a anunțat că i-a cerut lui Lucian Bode - ministrul de Interne care la acest moment este și interimar la Justiție - să facă verificări pentru a afla cine dă presei documente oficiale.

”Am cerut și dlui ministru să verifice cine sau cum ajung în spațiul public documente oficiale. Este inadmisibil să iasă așa documente oficiale din ministere și nimeni să nu fie responsabil pentru asta”, a acuzat Cîțu, vizibil deranjat.

Video de la min 02:00

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 3 septembrie #FlorinCitu #CsekeAttila #GuvernulRomaniei #PalatulVictoria

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 3 septembrie #FlorinCitu #CsekeAttila #GuvernulRomaniei #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 3 septembrie 2021

UPDATE 20:10 - Stelian Ion neagă acuzațiile si oferă explicații:

Florin Cîțu încearcă să abată atenția de la ilegalitățile pe care le fac el și executanții lui, cerând, printr-un...

Publicată de Stelian Ion pe Vineri, 3 septembrie 2021

Context

Scandalul în Guvern s-a declanșat miercuri când, în ședința Executivului, a fost introdusă pe ordinea suplimentară ordonanța de urgență ce ar fi făcut operațional programul Anghel Saligny, cel despre care Florin Cîțu spune că va aduce România în secolul XXI, în timp ce USR PLUS acuză că e doar o mită politică pentru primari.

ADVERTISING

Cei de la USR PLUS au acuzat și că ordonanța nu avea toate avizele necesare, printre care și cel de la Ministerul Justiției. Ședința de guvern a fost suspendată și ar fi trebuit reluată pe seară, însă după ce la nivelul USR PLUS s-a decis să nu se revină la masă, Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, anunțând că interimatul la Justiție va fi preluat de ministrul de Interne, Lucian Bode. După câteva ore de reflecție, Klaus Iohannis a semnat decretele.

Ajuns la Justiție, Bode a semnat el avizul necesar, astfel că vineri, înainte de discuțiile de împăcare cu cei de la USR PLUS, Cîțu a trecut ordonanța.

ADVERTISING

La ședința al cărui unic punct pe ordinea de zi a fost această OUG, miniștrii USR PLUS nu au fost prezenți, dar au participat secretarii de stat liberali din ministerele lor, cu tiltul de ”invitați”.

Cei de la USR PLUS au anunțat că nu-l mai sprijină pe Florin Cîțu și au cerut înlocuirea sa din fruntea Guvernului. Însă conducerea PNL a dat două voturi în unanimitate pentru susținerea lui Cîțu ca premier.

Astfel, cei de la USR PLUS au pornit negocieri cu cei de la AUR pentru a depune împreună o moțiune de cenzură. O moțiune au depus și cei de la PSD, dar Dacian Cioloș a declarat pentru SpotMedia.ro că nu vor ralia acesteia.

Rămâne de văzut ce va face USR PLUS mai departe, cert este că Florin Cîțu a anunțat că îi va informa despre alianța USR PLUS cu AUR pe partenerii europeni și americani.

Citește mai multe despre criza din guvern:

Citește și câteva analize marca Spot pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇