Cîţu aşteaptă un ministru profesionist de la USR PLUS pentru Sănătate: Fără nepotisme şi fără probleme penale

Cîţu aşteaptă un ministru profesionist de la USR PLUS pentru Sănătate: Fără nepotisme şi fără probleme penale

Premierul Florin Cîțu a explicat, vineri, ce așteptări are de la viitorul ministru al Sănătății, după revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu.

El a spus că așteaptă nominalizarea USR PLUS, dar are trei criterii ce trebuie respectate: fără nepotisme, fără conflict de interese și fără probleme penale.

”Aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând. În protocolul coaliției se spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela.

Personal, am spus de fiecare dată - caut trei atribute, trei caracteristici clare pentru o persoană pentru care voi pune semnătura: fără compromis sau fără nepotisme, fără conflict de interese, fără probleme penale și cu profesionalism.

ADVERTISING

În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, a afirmat Cîțu într-o conferință de presă susținută la Cluj, în care a evitat să răspundă acuzațiilor venite din partea fostului ministru Voiculescu.

Iată mai multe detalii - Cîțu, despre acuzaţiile lui Vlad Voiculescu: Nu am timp să comentez declarațiile celor din Opoziție zilnic

Până acum au fost vehiculate două nume pentru șefia MS: Adrian Wiener și Ioana Mihăilă.

Ăn ce privește criteriile subliniate de Cîțu, e de menționat că la Ministerul Public a ajuns o sesizare penală in rem, după verificările făcute de Corpul de Control al premierului în scandalul accesării Registrului Electronic Naţional de Vaccinări (RENV).

ADVERTISING

Fostul ministrul a precizat azi că totul este un abuz şi că nu a fost citat la DIICOT momentan. 

Iată și declaraţiile din această dimineaţă ale fostului ministru Voiculescu:

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

ADVERTISING

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Interimatul la MS a fost refuzat de Dan Barna, așa că premierul Florin Cîțu a preluat funcția temporar, până la nominalizarea USR PLUS.

Pe același subiect, mai poți citi pe SpotMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇