Ciolacu spune că a sesizat OSCE şi Comisia Europeană pe marginea alegerilor, dar lasă la latitudinea Gabrielei Firea să decidă dacă cere anularea scrutinului

Ciolacu spune că a sesizat OSCE şi Comisia Europeană pe marginea alegerilor, dar lasă la latitudinea Gabrielei Firea să decidă dacă cere anularea scrutinului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat joi seara că a sesizat OSCE şi Comisia Europeană pe marginea alegerilor din România, „pentru că lucrurile depăşesc anumite limite”.

„Am încredere în justiţia din România, am făcut adresele, am trimis în seara asta şi la OSCE şi la Comisia Europeană, pentru că lucrurile depăşesc anumite limite şi este normal să ne adresăm Europei, să ştie ce se întâmplă în România”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

ADVERTISING

În privinţa unei decizii referitoare la alegerile de la Bucureşti, el spune că decizia aparţine Gabrielei Firea.

"Cred că cel mai îndreptăţit nu este partidul, este candidatul să decidă cum va acţiona în continuare. Partidul este normal să-şi susţină candidaţii, mai ales când există o asemenea suspiciune, dar decizia trebuie să fie a doamnei Gabriela Firea.

Este candidatul partidului asumat şi este normal că doamna Firea are o mare frustrare când vede că i s-au adus zeci de procese modificate. Nu s-a întâmplat vreodată în vreo alegere aşa ceva", a spus Ciolacu.

ADVERTISING

El a adăugat că există totodată o mare suspiciune la Călăraşi, dar şi la Moldova Nouă, unde alegerile au fost anulate, chiar dacă cel care a câştigat, din partea PSD, avea acest drept din partea instanţei.

"Mai e o mare suspiciune la Călăraşi, unde a câştigat PSD şi la Consiliul Judeţean şi la Primăria de municipiu. Au hotărât renumărarea voturilor. La Sectorul 5, unde n-a câştigat PSD-ul, dar a pierdut PNL-ul, s-a aprobat renumărarea voturilor (de precizat că încă nu e anunțată decizia finală în privința renumărării, n.red.). La Moldova Nouă, în Caraş Severin, de unde este domnul Vela, s-au anulat nişte alegeri, un primar ales, că nu avea dreptul să candideze, cu toate că avea o decizie a instanţei că avea dreptul să candideze.

ADVERTISING

Despre ce vorbim? Am început să împărţim democraţia? Am înţeles că Klaus Iohannis, preşedintele Romaniei, are o problemă cu PSD-ul şi cu opoziţia, dar ce facem noi? Ce vrem noi de la ţara asta? Unde vrem să ne ducem cu democraţia? (…) Nu se poate singurul caz de anulare a unui primar ales să fie în judeţul domnului Vela şi tu, prim-ministru, să ieşi să spui că a fost o organizare perfectă, cu tot circul care este în Bucureşti", a detaliat liderul PSD.

Potrivit acestuia, "dubla măsură în acest moment este evidentă".

"La ce suspiciuni sunt la Sectorul 1, n-am auzit de mari suspiciuni la Sectorul 5. La Sectorul 5 neapărat trebuie renumărate voturile, la Sectorul 1 nu. Am COVID astăzi, dar staţi că nu mai am COVID, m-am întors la treabă, că în seara asta trebuie să decidă cine este şi dacă se renumără. E mult prea cusută cu aţă albă. (…) Justiţia este cea îndreptăţită să facă lumină în acest moment. (…) Vom recurge la toate pârghiile, vom angaja cei mai buni avocaţi să ne reprezinte", a susţinut Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇