Cine se bate pentru Sectorul 5: Vanghelie rugat de sute de profesori, fiica lui Vadim și fiul lui Piedone. Plus doi necunoscuți

Cine se bate pentru Sectorul 5: Vanghelie rugat de sute de profesori, fiica lui Vadim și fiul lui Piedone. Plus doi necunoscuți

Cursa pentru Sectorul 5, cel mai sărac al Bucureştiului, se anunţă animată. Au intrat în cursă fostul primar – celebrul Marian „care este” Vanghelie, fiica lui Vadim Tudor – Lidia, dar şi Vlad, fiul actualului primar Popescu Piedone, care între timp vizează mai înalta poartă de la Capitală.

Alături de aceşti candidaţi, mai mult sau mai puţin cunoscuţi graţie isprăvilor proprii şi ale taţilor, s-au mai înscris în cursă Adrian Vigheciu, susţinut de coaliţia de guvernare, dar şi avocatul Alexandru Dimitriu (USR), susţinut de Alianţa Dreapta Unită.

Aşadar, să îi luăm pe rând:

"Almanahe" se întoarce

Vanghelie - fost primar cu multe mandate la activ - a păstorit sectorul între 2000 şi 2015, iar pentru nimeni nu mai are nevoie de prezentare graţie spumoaselor sale gafe de limba română, dar acum spune că va candida din nou, la rugămintea a sute de profesori!

ADVERTISING

Şi-a depus luni candidatura, ca independent, afirmând însă că este susţinut de şase partide din România.

”Suntem într-un moment atipic şi sper ca România să depăşească această etapă. Sunt sigur că o să scăpăm de acei securişti trădători de ţară şi nu o să le dau numele acum. O parte dintre profesorii din Sectorul 5 au venit către mine, pot să spun un număr de câteva sute, care m-au rugat să candidez pentru ceea ce se întâmplă în primul rând şi în primul rând în învăţământ. (...) Aproape 15 directori din învăţământul Sectorului 5, care au vrut să vină, şi-au asumat şi vin pe listele la şase partide, ca să facă echipă” cu el.

El acuză actuala administraţie că ”nici în 1990 nu a fost ceea ce se întâmplă în Sectorul 5, avem 10 unităţi închise, avem peste 30 de unităţi unde curge de la toalete prin clase. Când am venit primar, nu era aşa ceva. Am schimbat învăţământul. (..) Ne bucurăm că punem nişte colţuri cu iarbă şi nişte borduri şi restul nimic nu s-a întâmplat. Ne filmăm cu TikTok-ul şi ne înjurăm directorii din primărie ca şi cum ar fi sclavi pe plantaţie. Aşa ceva n-a existat în Primăria Sectorului 5”.

ADVERTISING

În mai 2021, Marian Vanghelie a fost condamnat în primă instanță la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu și luare de mită, într-un proces care a început în anul 2015. DNA l-a acuzat că primarul ar fi încasat foloase necuvenite de 30,4 milioane de euro. Vanghelie a făcut apel, iar procesul se judecă la Curtea de Apel București.

A mai candidat fără succes şi în 2020.

ADVERTISING

Vadim a murit, dar politica e în sânge

Tot luni s-a înscris în cursă şi Lidia Vadim Tudor, fiica mult mai cunoscutului Corneliu Vadim Tudor, care a murit în 2015.

Fiica sa candidează acum din partea partidului AUR, un moştenitor "demn" al PRM.

„Îi mulţumesc domnului preşedinte George Simion pentru încrederea acordată, colegilor care sunt zi de zi în stradă alături de noi şi tuturor cetăţenilor care au semnat listele AUR. Împreună vom aduce schimbarea în Sectorul 5!”, a scris Lidia Vadim Tudor, pe Facebook.

A absolvit Colegiul Naţional ,,I.L. Caragiale” şi a urmat apoi cursurile Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Spiru Haret. Are un master în Mass-Media şi Comunicare.

A urmat şi cursurile Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Spiru Haret şi deţine un master şi în Psihologie Clinică şi intervenţie psihologică. Este, din 2015, redactor-şef al Revistei ,,România Mare”.

Un ilustru necunoscut de la coaliţie

Coaliţia propune pentru Sectorul 5 un consilier general al Capitalei din partea PSD, licențiat în administrație publică și științe politice. Şi el tot azi şi-a depus candidatura.

Adrian Vigheciu susţine că propune singurul proiect real pentru oamenii din Sectorul 5. Candidatul alianței PSD-PNL a mai menționat că nu a primit funcții moștenite, iar singurul său interes este binele orașului.

Timp de patru ani, între 2016 și 2020, a fost administrator public în cadrul Primăriei Sectorului 6, iar în prezent e membru al comisiei de patrimoniu și al comisiei de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Dinastia Piedone

Primul care s-a dus la Biroul Electoral, încă din 22 aprilie, a fost fiul lui Cristian Popescu Piedone, deputatul PUSL Vlad Popescu Piedone.

Evident că la Biroul Electoral l-a însoţit tatăl său.

"Cetăţenii Sectorului 5 îşi doresc continuitate”, a spus Vlad Popescu Piedone, citat de News.ro.

”E o vorbă din bătrâni care spune că ploaia este un semn de bun augur. Că aduce noroc, belşug şi vitalitate. Mi-am depus astăzi candidatura la Primăria Sectorului 5, într-o zi ploioasă, cu speranţa că proiectele începute vor continua. Că sectorul nostru va beneficia de alte noi proiecte, care să-l dezvolte şi să-l modernizeze”, a scris ulterior Vlad Popescu Piedone pe Facebook.

Dreapta Unită s-a dus la DIICOT

De la Alianţa Dreapta Unită candidează avocatul şi liderul consilierilor USR Sector 5, Alexandru Dimitriu.

El s-a remarcat pentru că a depus săptămâna trecută o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone, dar şi a „grupului infracţional care a acaparat Primăria Sectorului 5”.

USR acuză că ”în jurul lui Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală a Capitalei, există zeci de rude şi membri de partid care au ocupat sau ocupă funcţii publice de conducere”.

”Toate aceste personaje prind contracte publice în instituţiile păstorite de el sau care par a avea rolul de puşculiţe pentru imobile şi maşini de lux achiziţionate cu fonduri a căror provenienţă este incertă, după cum rezultă dintr-o amplă anchetă jurnalistică realizată de G4Media.ro.

În total, această frăţie care funcţionează din plin de mai mulţi ani împarte sau deţine sute de milioane de lei – averi fabuloase şi contracte publice”, spune USR, într-un comunicat oficial.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇