Situație critică în Sectorul 5 la autorizațiile ISU pentru școli și piețe

Situație critică în Sectorul 5 la autorizațiile ISU pentru școli și piețe

Nicio piață și aproape toate unitățile școlare din Sectorul 5 al Capitalei nu au autorizație ISU și nici autorizație de funcționare din partea primăriei de sector, potrivit primarului Cristian Popescu Piedone.

Primarul Sectorului 5 a informat, vineri, că a solicitat o situație referitoare la existența autorizației ISU în cazul tuturor agenților economici, instituțiilor de învățământ, centrelor din cadrul DGASPC 5 și piețelordin Sectorul 5.

El susține că în urma centralizării tuturor verificărilor, a reieșit că din cele 61 de licee, școli, grădinițe și creșe din sector, nu mai puțin de 59 nu dețin autorizație ISU, informează Mediafax.

ADVERTISING

De asemenea, din 204 agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 5, 32 nu dețin autorizație ISU (printre care hypermarketuri, clinici medicale, stații de alimentare cu carburanți).

În ce privește complexele de servicii sociale pentru adulți și copii din cadrul DGASPCP, din 17 unități, 4 nu au autorizații.

Și mai grav, din cele 7 piețe, niciuna nu deține autorizație ISU.

Cei depistați fără autorizație ISU nu au nici autorizație de funcționare din partea Primăriei Sectorului 5.

ADVERTISING

În urma acestor constatări, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5 a transmis o informare către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇