Barna își apară cei doi miniștri criticați de Iohannis și Cîțu. Banii la rectificare încă nu s-au stabilit

Barna își apară cei doi miniștri criticați de Iohannis și Cîțu. Banii la rectificare încă nu s-au stabilit

Scandalul din Coaliție se amplifică din cauza rectificării bugetare.

Liderul USR-PLUS Dan Barna regretă că această primă formulă a rectificării prezentate de premierul Florin Cîțu a ajuns în presă, pentru că spune că discuțiile abia acum încep și nimic nu e bătut în cuie.

El susține că în Guvern discuțiile au fost mai puțin înflăcărate decât schimburile de replici din spațiul public dintre ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și premierul Florin Cîțu.

”Sunt convins că vom ajunge la o formulă care să fie și echilibrată, și să asigure și resursele. Discuția de ieri a pornit de la acea primă propunere trimisă de premier, care din păcate a ajuns în spațiul public. Și la Transporturi, și la celelalte ministere am discutat specific”, le-a spus Barna jurnaliștilor care l-au întrebat despre certurile din Guvern.

ADVERTISING

El a precizat că cifrele prezentate joi de Drulă pe Facebook privind execuția bugetară au fost discutate și în ședința Executivului și a insistat că ”nu se discută în Guvern despre niciun fel de remaniere”.

Vicepremierul a anunțat și că o altă rectificare bugetară se va face ”în noiembrie, ca în funcție de execuția care va fi la momentul acela să putem să închidem bugetul cat mai aproape de resursele alocate”.

Amintim că săptămâna aceasta a izbucnit un nou scandal în coaliție după ce Cîțu a trimis o primă variantă a rectificării bugetare. Președinții USR PLUS sunt total nemulţumiţi de suma pe care a primit-o Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară, puţin peste 300 de milioane de lei, deşi Cătălin Drulă ceruse de aproape 10 ori mai mult.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cîțu susține că Drulă nu a accesat fondurile pentru proiectele pe care s-a angajat să le facă, ministrul îl contrazice, astfel că o discuție a avut loc joi seara între Dacian Cioloș, Dan Barna și Florin Cîțu, pentru a lămuri situația.

Mesaj pentru Iohannis: UDMR nu dorește desființarea SIIJ

Cătălin Drulă nu este singurul ministru USR-PLUS luat în vizor în ultima perioadă. Cel de-al doilea este Stelian Ion, ministrul Justiției, despre care chiar Klaus Iohannis a spus că este nemulțumit, pentru că nu a găsit soluția să desființeze Secția Specială.

ADVERTISING

Barna i-a luat apărarea, arătând cu degetul spre UDMR care se opune, în fapt desființării.

”Colegul meu a prezentat mai multe căi, dar pentru a putea să facem reforme e nevoie ca toate forțele politice care contează să susțină acest demers. În momentul de față avem un blocaj în coaliție. Vedem că partenerul UDMR nu dorește acest lucru.

Mesajul președintelui exprimă aceeași nemulțumire ca și noi - nu putem să avem un program de guvernare agreat și susținut în Parlament în momemtul învestirii Guvernului și apoi să nu ne mai respectăm acele angajamente.

Partenerii de la UDMR doresc doar mutarea SIIJ la Parchetul General și nu desființarea”, a spus Barna.

Aceeași reacție o avusese miercuri și Stelian Ion, după criticile primite de la președinte.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇