Cîțu e de acord cu criticile lui Iohannis la adresa ministrului Justiției

Cîțu e de acord cu criticile lui Iohannis la adresa ministrului Justiției

Premierul Florin Cîțu este de acord cu criticile președintelui Klaus Iohannis la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion.

Contextul, pe scurt: Șeful statului a declarat miercuri că îl consideră pe Stelian Ion vinovat că mai există Secţia Specială (sau SS/ SIIJ).

Întrebat după ședința de guvern de joi dacă împărtășește opiniile președintelui Iohannis, Cîțu a răspuns afirmativ:

„Sunt de acord cu domnul președinte întru totul. Ideea este că noi avem așteptări de la miniștri. Avem obiective și avem așteptări. Eu am spus de fiecare dată și la coaliție «haideți să stăm la masă, să discutăm, să găsim soluții». Am fost de acord să spunem că până aici poate nu am mers pe cel mai bun drum, mergem înapoi să găsim soluția.

ADVERTISING

Obiectivele noastre rămân aceleași – desființarea SIIJ, modificarea Legilor Justiției, deci toate acestea rămân obiectivele noastre.

Trebuie să recunoaștem cu curaj, câteodată, că poate n-am găsit cea mai bună soluție. Dar până la urmă trebuie să mergem să căutăm această soluție și bineînțeles că este rolul ministrului Justiției să vină și să împingă aceste proiecte de la spate”, a declarat prim-ministrul.

El a spus că Stelian Ion va avea în continuare susținerea sa și, întrebat despre o eventuală remaniere, a refuzat să răspundă.

ADVERTISING

„În continuare va avea susținerea mea și, când vor găsi o soluție, eu voi merge pe acea soluție. Numai prin dialog se poate face acest lucru. De aceea, le-am spus tuturor să stăm la masă, să discutăm, să găsim cea mai bună soluție. Fără dialog, vorbind prin presă cu celălalt, nu vom putea găsi această soluție. Ministrul Justiției are un rol important în tot acest angrenaj”, a mai adăugat premierul.

Context

Prședintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, despre cât de bine funcționează coaliția de guvernare.

ADVERTISING

Șeful statului a apreciat că funcționează, dar „nu perfect” și a nominalizat un singur ministru, pe cel al Justiției.

”De exemplu SIIJ încă nu a fost desființată, ministrul Justiției nu a găsit calea potrivită. Și sunt și alte și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și discută. Deci mai este mult de lucru”, au fost criticile lui Iohannis.

În replică, Stelian Ion (USR PLUS) a susţinut că toate criticile ar trebui îndreptate către UDMR, nu către Ministerul Justiţiei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇