Azi are loc a cincea şedinţă a Birourilor Permanente Reunite pe tema moţiunii. Parlamentul se reunește pentru citirea ei

Azi are loc a cincea şedinţă a Birourilor Permanente Reunite pe tema moţiunii. Parlamentul se reunește pentru citirea ei

A cincea şedinţă a Birourilor Permanente Reunite pe tema moţiunii de cenzură USR PLUS – AUR a fost convocată pentru joi, la ora 10.00, în încercarea de a asigura procedura necesară pentru citirea, dezbaterea şi votarea documentului.

Primele patru şedinţe în care ar fi trebuit aprobat calendarul moţiunii de cenzură au fost suspendate din lipsă de cvorum.

Parlamentarii ar trebui să stabilească odinea de zi a şedinţei plenului Camerei Deputaţilor şi Senatului, convocat pentru ora 16.00, pentru citirea moţiunii “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”.

ADVERTISING

Liberalii nu participă la plen

La plenul de joi, Biroul Politic al PNL a decis să nu participe niciun parlamentar al formaţiunii, insă o nouă şedinţă a Biroului Politic al PNL este programată pentru joi, la ora 09.00.

Liberalii iau în calcul să propună, în şedinţa BPR, ca moţiunea să fie dezbătută şi votată în 1 octombrie, adică după Congresul formaţiunii din 25 septembrie.

Miercuri, Guvernul a depus la Curtea Constituțională sesizarea pe tema moțiunii de cenzură, în care îl acuză, cu subiect și predicat, pe președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, că și-a realizat în mod abuziv competența și a încălcat Constituția.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primul termen stabilit de CCR pentru sesizarea Guvernului pe moțiunea de cenzură este 15 septembrie.

USR PLUS merge la ședință

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că parlamentarii formaţiunii politice vor fi prezenţi, joi după-amiază, la plenul reunit, va fi citită moţiunea de cenzură şi apoi aceasta îşi va intra în parcursul parlamentar, informează News.ro.

El a adăugat că aşteaptă ca orice parlamentar responsabil să vină la vot. Moşteanu a menţionat că moţiunea ar putea fi dezbătută şi votată marţi.

Moşteanu a declarat că moţiunea de cenzură îşi urmează cursul în ciuda sesizării Curţii Constituţionale.

ADVERTISING

"Moţiunea îşi urmează cursul, nu este nimic neconstituţional. Singurul abuz la adresa Constituţiei este cel făcut de tandemul Cîţu - Ciolacu zilele astea”, a explicat purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

Ionuţ Moşteanu a precizat că dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură ar putea avea loc marţi.

Mesaj către parlamentarii PSD: Conectarea cu tableta, absolut necesară

Parlamentarii social-democrați au primit, din partea liderilor grupurilor parlamentare PSD, un mesaj potrivit căruia la ședința de plen reunit de joi trebuie să fie prezenți, conectarea online pe tableta STS fiind „absolut necesară”.

„Precizare - Vă informăm ca prezența fizică la ședința de plen comun de mâine, 09.09.2021, ora 16.00 este facultativă. Conectarea online cu tableta STS este absolut necesară”, este mesajul trimis de liderii grupurilor parlamentare ale PSD senatorilor și deputaților social-democrați, potrivit Mediafax.

Mai multe despre criza politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇