AUR a depus în Parlament un amendament prin care să elimine obligativitatea măștii în aer liber: Este încălcat dreptul la individualitate!

AUR a depus în Parlament un amendament prin care să elimine obligativitatea măștii în aer liber: Este încălcat dreptul la individualitate!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus în Parlament un amendament care ar elimina obligativitatea purtării măștilor sanitare în aer liber.

Anunțul a fost făcut de formațiune pe pagina de Facebook: ”Nu am intrat în Parlament pentru a promova personaje, ci pentru a promova idei și principii”.

Cât de puternică e Diana Şoşoacă?

Anterior, parlamentarii AUR au postat și amendamentul.

”Legea care obliga la purtarea măștii în spațiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică. (...) Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, se arată tot într-o postare pe Facebook, unde a fost pusă și o captură din textul propus.

ADVERTISING

Așadar, la OUG nr. 192/2020 ar urma să fie modificat articolul I, astfel:

”a) obligativitatea purtării măștii de protecție în instituțiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”.

În prezent, litera a) prevede că masca este obligatorie în ”spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”.

amendament
Foto: Facebook/ AUR

”Este încălcat dreptul la individualitate”

Semnatarii amendamentului sunt deputații Raisa Enachi, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei trei invocă în motivare drepturile omului: ”Este încălcat dreptul natural la viață, la libertate și la propria individualitate”.

În plus, parlamentarii AUR susțin că ”nu există studii de specialitate care să ateste purtarea măștilor timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în comvaterea oricărei epidemii”.

Asta deși multe instituții de sănătate internaționale și diverși specialiști, inclusiv OMS și celebrul dr. Anthony Fauci din SUA, insistă că purtarea măștii este necesară pentru a combate pandemia de COVID, între alte măsuri precum distanțarea socială și dezinfectarea constantă a mâinilor.

ADVERTISING

Ba chiar Fauci recomandă purtarea a două măști simultan - Dr. Fauci încurajează purtarea a două măști de protecție, pentru a ne proteja de noile tulpini de coronavirus (Video)

Cele două postări de pe Facebook au strâns sute de comentarii. Majoritatea internauților se arată fericiți că ar putea să nu mai fie obligați să poarte acest echipament de protecție în aer liber.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇