Dr Fauci încurajează purtarea a două măști de protecție, pentru a ne proteja de noile tulpini de coronavirus (Video)

Dr Fauci încurajează purtarea a două măști de protecție, pentru a ne proteja de noile tulpini de coronavirus (Video)

Doctorul Anthony Fauci avertizează că, deși numărul cazurilor de Covid și spitalizările au scăzut în mai multe țări, oamenii trebuie să fie în continuare foarte precauți.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA a precizat că această reducere a infectărilor nu poate fi pusă încă pe seama vaccinărilor, pentru că foarte puține persoane au fost imunizate cu ambele doze.

ADVERTISING

"Nu cred că dinamica pe care o vedem acum este influențată semnificativ de vaccin, cu toate că acest lucru se va întâmpla curând. Cel mai probabil, este vorba despre o stagnare, după numărul foarte mare de cazuri înregistrate după sărbătorile de la sfârșitul anului", a spus Fauci, într-un interviu acordat NBC News.

Mai mult, el a încurajat purtarea a două măști, ca măsură eficientă de protecție. „Dacă pui încă un strat de protecție este de înțeles că va fi mult mai eficient”, a spus el.

ADVERTISING

Fauci a atras atenția că oamenii nu trebuie să se relaxeze, mai ales după apariția noilor tulpini ale coronavirusului.

Nu trebuie să gândim că lucrurile merg în direcția corectă și ne putem relaxa, pentru că avem de a face acum și cu varianta de coronavirus din Marea Britanie", a declarat Fauci, precizând că noua tulpină este mult mai ușor de transmis de la o persoană la alta.

Anthony Fauci a mai spus că, deși nu sunt oficiale, datele preliminare arată că tulpina din Marea Britanie este mai mortală.

ADVERTISING

”Vaccinurile, totuși, ar trebui să fie eficiente împotriva acestei tulpini și a celei din Africa de Sud. Dar oamenii de știință sunt pregătiți și iau deja măsuri pentru îmbunătățirea vaccinurilor, pe măsură ce lucrurile continuă să evolueze”, a spus Fauci.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇