Copiii nu sunt afectați mai grav de tulpina Covid din Marea Britanie, afirmă un medic din cadrul OMS

Copiii nu sunt afectați mai grav de tulpina Covid din Marea Britanie, afirmă un medic din cadrul OMS

Tulpina de Covid-19 din Marea Britanie nu afectează copiii mai mult decât adulţii. Virusul se transmite, însă, la fel de repede şi în cazul celor mici, spune Maria Van Kerkhove, medic în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dr. Maria Van Kerkhove explică la ce să trebuie să fie atenți părinții pentru a descoperi din timp dacă micuții au simptome de infecţie cu noua tulpină de COVID-19.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„La copiii foarte mici boala este foarte uşoară şi ei nu au atât de multe simptome ca adulţii. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică, ceea ce înseamnă că nu au deloc simptome”, transmite medicul OMS.

Marea Britanie: Faptul că școlile erau deschise a favorizat răspândirea noii tulpini

Dr. Maria Van Kerkhove spune că studiile realizate în UK arată că mulţi copii s-au infectat cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

Explicaţia este, însă, că şcolile erau deschise, iar interacţiunea celor mici a favorizat răspândirea bolii.

Maria Van Kerkhove, medic în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Dacă respectă regulile de distanţare socială şi cele sanitare, copiii sunt protejaţi, spune reprezentantul OMS.

Crește transmisia și în rândul copiilor mici

„Şi oamenii de ştiinţă se uită la modul în care se transmite virusul, la boala pe care o provoacă şi, din fericire, până acum aceste variante nu par să provoace boli mai severe în niciun grup de vârstă.

Prezentarea bolii arată la fel, şi severitatea arată la fel ca şi la celelalte variante de SARS-CoV-2 care circulă.

În ceea ce priveşte transmisia, la varianta de virus care a fost identificată în Regatul Unit s-a observat o creştere a transmisibilităţii la toate grupele de vârstă. Aceasta include o transmisie sporită şi în rândul copiilor mici”, a mai spus Maria Van Kerkhove.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖