Mamut siberian pitic țintind cu trompa mall-uri, cu gândul la al treilea război mondial

Mamut siberian pitic țintind cu trompa mall-uri, cu gândul la al treilea război mondial

• Vulturul rus care la începutul războiului zbura peste cerul Kievului a rămas fără gheare, are penele jumulite și a ajuns un biet hoitar. Dar a primit ordin de la Kremlin, s-a dat de trei ori peste cap în Donbas și a ajuns un mamut siberian pitic care de atâta enervare din cauză de NATO nu mai știe îndrepta trompa artileriei în direcția depozitelor de armament ucrainean și aruncă bombe peste mall-uri pașnice.

Fură grâne ucrainene și le vinde pe sub gheare, pardon, pe sub trompă, probabil nu ca să susțină efortul de război ci ca să umple buzunarele uniformelor generalilor săi în vreme ce se târăște ca un melc spre Lisicensk după ce a păscut combinatul Azot din Severodnețk. Se târăște atent întrebându-se cănd va fi obligat de armamentul occidental venit pe front să-și pună trompa pe spinare și să-și întoarcă virgulă codița spre ucraineni.

• Domnul Boris Johnson este în cumplită eroare de logică când se vaită că domnul Putin nu este o doamnă.

ADVERTISING

Dacă Putin ar fi fost femeie, ceea ce evident că nu este, dar dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebun, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o.

Dacă vreți un exemplu perfect de masculinitate toxică, acesta este ceea ce face el în Ucraina.

Dacă doamna Putin era o doamnă nu era un soi de Angela Merkel rusnacă ci doar soția președintelui, așa merg treburile la Kremlin. Iar în Rusia doamnele n-au putere, n-au trecere, ele se ocupă de plozii președintelui și-și caută amanți tinerei după divorț. Așa că dacă domnul Putin era o doamnă alt președinte aidoma lui, dar cu alt nume, de exemplu Patrușev, ar fi dat comanda pentru începerea operațiunii speciale. Dar atunci domnul Putin s-ar fi chemat doamna Patrușeva...

Dar dacă domnul Boris vrea să-l pedepsească pe domnul Putin cu o operațiune specială de schimbare de sex ar trebui să o facă drept pedeapsă pentru crimele de război, la pachet cu cazarea gratuită într-un stabiliment ucrainean.

• Păi dacă atacarea Crimeii va dezlănțui cel de-al treilea război mondial, cum urlă unul sau altul pe la Kremlin, cum se poate face asta?

Ca să avem parte de un război mondial acesta ar trebui să cuprindă toată planeta că asta înseamnă mondial. Păi dacă Ucraina atacă Crimeea ce poate să facă Rusia? Să dea cu bombardeaua nucleară? N-ar fi practic din cauză de recul, alte bombardele s-ar putea să primească drept răspuns...

Ar putea convinge Putin China să intre în răzbel și să-l mondializeze de dragul Crimeii pravoslavnice? Cred că nu, dacă avea chef de războaie, domnul Xi ajuta pahidermul pitic cu una alta în operațiunea sa specială.

Dar să acceptăm de dragul demonstrației că drept răspuns, Kremlinul atacă NATO și alianța nord atlantică răspunde. Improbabil scenariu, dar totuși... Am avea de-a face cu un război regional, nimic mai mult.

Se vede treaba că liderii de la Kremlin suferă de complexul mondializării. Al treilea război mondial, noua ordine mondială, două bazaconii crescute artificial și nătâng din regionalismul Rusiei. Scot ăștia păpuși gonflabile mondiale din nimic că te apucă frica. În ciuda evidenței că dacă Rusia e țară lungă și lată plină de gaz nu înseamnă că e și mondială, mondial e doar Bercea al nostru. Și manelele, mama lor de dușmani mondiali ceruți cu ostentație de domnul Medvedev...

În fapt, strigătul kremlinian este un răspuns la o luare de poziție a unui oficial din Kiev care spune că în etapa doi a războiului ai lui vor alunga de pe tot teritoriul Ucrainei trupele ruse alungate în etapa unu din Donbas și abia apoi kievienii vor discuta cu partenerii occidentali dacă vor invada sau nu Crimeea.

Un urlet de manelist este răspunsul oficialului rus, fac război mondial dacă vă atingeți de Crimeea noastră, să moară mama mea pravoslavnică dacă vă mințesc! Nici Salam nu putea băga în boxe mai focos și mai amenințător urletul ăsta, să moară dușmanii lui și fiscul pe deasupra! Dar zicerea lui Salam are și o parte hoață, cum trece pe drum dușmanii iară eu îmi număr banii, ai auzit domnul oficial rus exemplu mai bun de politică chinezească? Nu puteați rămâne bre mondialule Medvedev, la număratul banilor încasați din creșterea prețului la petrol și gaze?

Când îl aud pe Medvedev amenițând Ucraina cu al treilea răzbel mondial parcă îl văd pe Macron trăgându-l de mânecă pe bunicul Biden ca să-i turuiască cum diplomățește el emiratele, ce cuplu ar face cei doi neliniștiți...

• Oleg Deripaska zice că războiul din Ucraina este o eroare colosală, dar de ce o zice? Nu pentru că a început Putin invadarea ci pentru că averea sa a scăzut de la 3,8 la 1,7 miliarde de dolari. Coroborat cu asta, oligarhul deplânge faptul că răspunsul Moscovei la sancţiunila 120 de zile de la începutul conflictului, (nu cuprinde, n.m.) deciziile care erau necesare.

Nu există potenţial pentru o schimbare de regim, a declarat dumnealui, pentru că opoziţia s-a retras din viaţa ţării. Nu Navalnîi s-a băgat singur la închisoare și nu de bine au fugit opozanții din Rusia, dar n-are importanță. Important este că nici siloviki, nici fesebiștii și cu atât mai puțin oligarhii nu-l pot detrona pe Putin și insul se aștepta ca opoziția să facă treaba asta murdară, dar ce să vezi, Navalnîi s-a retras ca un nesimțit la pușcărie și a lăsat maica Rusie fără soluție.

Care va să zică tot înainte cu Putin, că nu putem cu alticineva dar să nu-l blamăm că a făcut eroarea colosală – pe model Macron, să nu-l umilim - de a ataca Ucraina ci pentru faptul că n-a luat măsurile necesare - ele trebuiau luate de alții, nu domnuʿ Oleg - ca averea lui să nu se înjumătățească.

Lacrimi de crocodil, domnuʿ Oleg, praf în ochii occidentului. Dacă era ceva corect în logica matale oligarhică criticai putinismul de la început, nu te plîngeai de el după ce ți-a rupt rubașka-n două. Dacă ți-a convenit atunci, trebuie să-ți convină și acum, aceasta este lecția doamnei Merkel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇