A murit Olivia Newton-John, vedeta din Grease

A murit Olivia Newton-John, vedeta din Grease

Olivia Newton-John, cântăreaţa care și-a câştigat faima graţie rolului principal din filmul Grease, a murit la vârsta de 73 de ani.

Vestea a fost confirmată de soțul ei, transmite The Guardian.

Într-o declarație postată pe rețelele de socializare, John Easterling scrie: „Olivia Newton-John (73 de ani) a murit liniștită, la ferma ei din California de Sud, în această dimineață, înconjurată de familie și prieteni. Cerem tuturor să respecte intimitatea familiei în această perioadă foarte dificilă".

A reacţionat imediat şi partenerul său din Grease, John Travolta.

ADVERTISING

"Draga mea Olivia, ne-ai făcut viața mult mai bună. Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult. Ne vedem pe drum și vom fi din nou împreună. Al tău din prima clipă în care te-am văzut și pentru totdeauna! Danny (personajul din Grease - n.red.) al tău, John al tău!", a scris Travolta pe Instagram.

În 1992, artista a fost diagnosticată prima dată cu cancer la sân, pe care a crezut că l-a învins.

Al doilea diagnostic i-a fost pus în 2013. Atunci a fost vorba despre un nou cancer de sân care s-a extins la umăr.

ADVERTISING

În 2017, Newton-John a dezvăluit că boala a revenit și s-a răspândit la coloana vertebrală.

O viaţă ca în filme

Născută în Cambridge, Anglia, în 1948, Olivia Newton-John și familia ei au emigrat la Melbourne, în Australia, când ea avea șase ani.

Cu toate acestea, a rămas mândră de rădăcinile ei: tatăl ei era un ofițer MI5 care a lucrat la proiectul Enigma în timpul războiului; iar bunicul ei matern a fost fizicianul laureat al premiului Nobel Max Born, care a căutat exilul în Marea Britanie din Germania nazistă, în ajunul celui de-Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISING

La 14 ani, Olivia Newton-John și-a început cariera de cântăreață, înregistrând primul ei single, în 1966. A urmat primul ei album solo, If Not For You, în 1971.

A reprezentat Marea Britanie la concursul Eurovision din 1974. Melodia ei, Long Live Love, a terminat pe locul 4, în urma piesei câştigătoare Waterloo a formaţiei Abba.

Apoi, a urmat filmul Grease, în care a jucat alături de John Travolta. Este vorba despre o adaptare îndrăzneață din 1978 a musicalului de pe Broadway.

Grease a fost cel mai mare hit de box-office al anului, iar albumul ei, cu coloană sonoră, a stat 12 săptămâni consecutive pe locul 1 în SUA. A fost nominalizată la Globul de Aur și a interpretat Hopelessly Devoted to You la premiile Oscar din 1979.

A jucat în peste 20 de producţii artistice şi de televiziune, între ele numărându-se „Xanadu” (1980), „It's My Party” (1996) şi „A Few Best Men” (2011).

A scos 28 de albume, cel mai recent fiind „Friends for Christmas”, apărut în 2016.

Olivia Newton-John - Physical (Official Music Video)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇