Temperaturi neobișnuite în aprilie: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Temperaturi neobișnuite în aprilie: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

În toată țara vor fi temperaturi mai ridicate decât mediile lunii aprilie, potrivit meteorologilor care au transmis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

25 martie – 1 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și nord-estice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în nord-estul teritoriului.

ADVERTISING

1 - 8 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

8 -15 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

15 - 22 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇