Șoc termic: Vor fi 20 de grade după ninsori și temperaturi negative

Șoc termic: Vor fi 20 de grade după ninsori și temperaturi negative

După zile cu temperaturi foarte mici, aduse de un val de aer polar care a scăzut mercurul până la minus 12 grade pe vârful Omu, ne aşteaptă un şoc termic, pentru că vine un weekend cu 20 de grade la umbră.

Joi seară se termină informarea meteo de vreme rea şi se încălzeşte destul de rapid şi puternic.

"Ne așteptăm, pe parcursul nopții care urmează și mâine, în prima parte a zilei, să mai fie precipitații mixte, în Moldova, în partea de est a Transilvaniei, în zonele montane, în special în cele înalte, să mai ningă în Carpații Orientali și Meridionali.

ADVERTISING

În partea de sud a Moldovei, în Dobrogea și în Muntenia, să mai plouă trecător. Vor fi precipitații slabe pe arii restrânse, dar cu aspect de iarnă.

De vineri, vremea se va încălzi, vor fi destul de puține ploi, deci un aspect frumos al vremii pentru vineri, sâmbătă și duminică.

Pentru joi, maximele sunt de 15-16 grade Celsius, iar pentru următoarele zile, temperaturile vor fi, în general, între 10 și 19 grade Celsius, deci o vreme care va redeveni normală din punct de vedere termic și chiar cu temperaturi ușor peste normale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și această încălzire va fi pentru o perioadă relativ scurtă pentru că mai așteptăm o răcire a vremii. Vor fi diferențe de temperaturi.

Vestea bună este că, spre sfârșitul lunii martie, temperaturile vor urca cu mult peste normalul perioadei", a explicat meteorologul Florinela Georgescu, într-o intervenţie la Antena3.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇