Căldură istorică în Spania. Noi recorduri de temperatură, oamenii se tem că rămân fără apă

Căldură istorică în Spania. Noi recorduri de temperatură, oamenii se tem că rămân fără apă
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Spania a înregistrat, joi, un nou record de temperatură pentru luna ianuarie, a patra lună consecutiv în care apar astfel de momente de căldură extremă. Valencia a fost cel mai cald loc din ţară, cu temperaturi de 29,6 grade C.

Recordurile au fost doborâte și în Albacete, Cadiz, Cordoba, Jaen, Granada, Huelva, Logroño, Malaga, Cadiz și Teruel, scrie The Olive Press.

Căldura mare s-a extins și în zone de mare altitudine, Fredes înregistrând o maximă de 21,6 grade C, în ciuda faptului că se află la 1.200 de metri deasupra nivelului mării.

ADVERTISING

Puerto de Navacerrada, o stațiune populară din apropiere de Madrid, a înregistrat o temperatură maximă de 18 grade C, iar vremea caldă și nivelul scăzut de zăpadă continuă să perturbe începutul sezonului de schi.

Vremea de primăvară se datorează unui puternic bloc anticiclon care împiedică sosirea furtunilor atlantice.

Se așteaptă ca vremea caldă să continue și în weekend, deoarece anticiclonul aduce cer senin și niveluri scăzute de precipitații.

Știrile despre temperaturile record vor fi, fără îndoială, un motiv de îngrijorare pentru locuitorii și autoritățile din Spania, deoarece temerile privind restricțiile de apă continuă să crească.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Andaluzia se confruntă în prezent cu cea mai lungă secetă din ultimii 50 de ani, cu îngrijorări legate de restricțiile asemănătoare cu cele impuse în timpul secetei din 1995.

Fuengirola, cu o populație de 90.000 de locuitori, a devenit recent primul oraș mare care a introdus măsuri de economisire a apei.

Guvernul regional intenționează să aprobe investiții suplimentare în valoare de 200 de milioane de euro, direcționate către scheme împotriva secetei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇