Avertizări de furtuni în aproape toată țara. Doar două județe sunt complet ferite, ilfovenii au primit Ro-Alert (Hartă)

Avertizări de furtuni în aproape toată țara. Doar două județe sunt complet ferite, ilfovenii au primit Ro-Alert (Hartă)

Meteorologii au emis luni mai multe avertizări de furtuni. Toată țara, în afară de 2 județe, este fie sub cod galben, fie sub cod portocaliu de fenomene extreme, iar autoritățile au început să emită mesaje Ro-Alert, așa cum s-a întâmplat în Ilfov.

În intervalu 22 august, 10:30 – 23 august, 22:00, va ploua în cea mai mare parte din țară.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat.

ADVERTISING

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat”, arată meteorologii în avertizarea cod galben.

Pentru județe Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și părți din Caraș-Severin și Sibiu a fost emis cod portocaliu.

Aici vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…70 l/mp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ferite de avertizările meteorologilor sunt doar județele Botoșani și Iași, Iar în Arad și Timiș doar câteva regiuni se află sub codul galben.

harta-meteo-22-ugust
Foto: ANM

Prognoză specială pentru București, Ro-Alert în Ilfov

Pentru Capitală a fost emisă o prognoză specială, valabilă de luni, ora 10:30, până seara, la 22:00. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi perioade cu averse, însoţite de descărcări electrice și vânt slab.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-20 l/mp, izolat peste 30 l/mp.

ADVERTISING

Temperaturile maxime vor fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 17-19 grade.

Cetățenii din Ilfov, au primit mesaj Ro-Alert cu titlul „alertă gravă” pentru intervalul 11:40 - 12:40, fiind avertizați să se adăpostească, pentru că vine o furtună puternică, plasată în categoria cod portocaliu. Sunt vizate localitățile Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Tunari, Corbeanca și Dascălu.

Totodată, până la ora 13:00 este în vigoare o avertizare similară care vizează Comănești, Dărmănești, Asău, Agăș, Ghimeș-Făget, Palanca, Brusturoasa din județul Bacău.

roalert-ilfov

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇