Primăria Sectorului 1 spune că nu a primit nicio amendă pentru gunoi. Șeful Gărzii de Mediu: Amenzi s-au dat

Primăria Sectorului 1 spune că nu a primit nicio amendă pentru gunoi. Șeful Gărzii de Mediu: Amenzi s-au dat

Un nou episod din scandalul gunoiului din Sectorul 1 se desfășoară vineri și de data asta în scenă a intrat și Garda de Mediu.

Joi seară, mai multe televiziuni și site-uri de știri au relatat că au aflat, ”pe surse”, că Primaria Sectorului 1 ar fi fost amendată cu 200.000 de lei din cauza gunoiului. Instituția a negat total informația, însă Garda de Mediu spune că adevărul e undeva la mijloc.

Dar să urmărim firul evenimentelor.

Joi la amiază, prefectul Alin Stoica a anunțat după întâlnirea cu reprezentanții Primăriei Sectorului 1 o posibilă soluție pentru rezolvarea situației, precizând că datele strânse după controalele Gărzii de Mediu arată că nu sunt motive pentru instituirea stării de alertă.

ADVERTISING

Prefectul Capitalei a fost întrebat dacă s-au dat amenzi și a răspuns că pentru Romprest sigur nu, iar pentru Primăria Sectorului 1 încă nu avea informații.

Seara, după ora 21:00, în presă s-a vehiculat ”pe surse” că instituția condusă de Clotilde Armand ar fi fost amendată cu 200.000 de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului.

Vineri dimineață, Primăria a dezmințit, pe pagina de Facebook, informația, susținând că nu a fost aplicată ”nicio amendă”.

”În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora Primăria Sectorului 1 ar fi fost amendată de Garda Națională de Mediu cu suma de 200.000 de lei, administrația locală a Sectorului 1 face următoarele precizări:

ADVERTISING

Informațiile apărute la diverse posturi de televiziune sunt false. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au fost în control la Primăria Sectorului 1, dar nu au aplicat nicio amendă”, se arată pe pagina de Facebook.

ps1-amenda-garda-mediu

Câteva ore mai târziu, și Clotilde Armand a ținut să facă precizări pe subiect, chiar dacă ceva mai puțin categorice.

”Informația apărută în spațiul public, potrivit căreia Primăria Sectorului 1 a fost amendată cu 200.000 de lei de Garda de Mediu, este falsă”, a scris edilul, adăugând și un colaj cu trei publicații care au dat informația.

Informația apărută în spațiul public, potrivit căreia Primăria Sectorului 1 a fost amendată cu 200.000 de lei de Garda de Mediu, este falsă.

Publicată de Clotilde Armand pe Vineri, 11 iunie 2021

În schimb, șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, pentru Buletin de București că au fost date amenzi, urmând să publice în timpul zilei detalii. El a dezmințit însă, de asemenea, că este vorba de 200.000 de lei.

ADVERTISING

“Vorbim de controale tematice care au avut loc la toate primăriile din Capitală și la toate firmele de salubritate. Luni am declanșat controale peste tot nu doar la Primăria Sectorului 1. Amenzi s-au dat, dar nu e vorba despre sumele vehiculate. Vom transmite toate aceste detalii în cursul zilei de azi”, a spus Berceanu.

Context

Reamintim că primarul Clotilde Armand consideră că parte dintre facturile emise de Romprest nu sunt legale și, în consecință, susține că nu le poate plăti.

Romprest a obținut însă joi în instanță dreptul de a executa silit Primăria Sectorului 1, decizia fiind definitivă. Cu toate acestea, Clotilde Armand a anunțat că va contesta soluția și e încrezătoare că va câștiga.

În plus, ea susține că de facto contractul cu Romprest nu există, pentru că două instanţe au decis că este nul.

Citește mai multe despre saga gunoiului din Sectorul 1:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇