Criza gunoiului: În timp ce prefectul anunța soluția găsită cu Clotilde Armand, Romprest a obținut la tribunal dreptul să execute silit Primăria Sectorului 1

Criza gunoiului: În timp ce prefectul anunța soluția găsită cu Clotilde Armand, Romprest a obținut la tribunal dreptul să execute silit Primăria Sectorului 1

Scandalul gunoiului din Sectorul 1 a ajuns joi într-o nouă fază critică. În timp ce prefectul Capitalei Alin Stoica anunța soluția găsită după ce a refuzat să declare starea de alertă cerută de Clotilde Armand, Romprest obținea în instanță dreptul să execute silit primăria de sector.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea Romprest de executare silită a primăriei și decizia este definitivă.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare”, potrivit minutei citate de Mediafax.

ADVERTISING

Soluția găsită de prefect

Între timp, Alin Stoica anunța că, după o discuție cu reprezentanții Primăriei Sectorului 1, s-a căzut de acord ca instituția să plătească direct către sortatori.

Până acum, Romprest factura mai departe Primăriei serviciile de sortare a gunoiului ridicat din sector. Criza din aceste săptămâni s-a declanșat pentru că firma de salubritate a spus că, din cauza datoriilor acumulate pentru că primăria nu vrea să plătească toate serviciile, nu mai sunt primiți cu deșeurile la stațiile de sortare.

ADVERTISING

„Au identificat o soluție prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria își asumă plata către sortatori (...) Sunt sigur că prestatorul își va îndeplini în continuare obligațiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

El a dat asigurări că Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în permanență situația pe teren și dacă va apărea o amenințare la sănătatea populației vor lua măsuri.

Întrebat dacă în urma controalelor Garda de Mediu a dat amenzi, Stoica a spus că la Romprest știe sigur că nu, în timp ce despre Primăria Sectorului 1 nu are informații.

ADVERTISING

Citește mai multe despre scandalul gunoiului din Sectorul 1:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇