În noaptea de Crăciun nordul Capitalei a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ

În noaptea de Crăciun nordul Capitalei a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ

ONG-ul Agent Green anunță că în noaptea de Crăciun nordul Capitalei a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ.

Organizația notează, pe Facebook, că, cel mai probabil, cauza este arderea unor deșeuri.

”În noaptea de Crăciun, cel mai probabil din cauza arderilor de deșeuri și a încălzirii ineficiente, Nordul Bucureștiului a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ dacă este comparat cu media poluării din 2019 din Bangladesh, cea mai poluată țara din lume care a avut în 2019 un Indice de Calitate a Aerului de 165 iar Otopeni a atins noaptea trecută nivelul de 173. PM 2.5 a ajuns la 97.2 µg/m3 În Otopeni”, transmite Agent Green.

ADVERTISING

Conform sursei citate, toate platformele care se ocupă cu monitorizarea calității aerului au înregistrat depășiri enorme ale poluării. Acestea au început joi seara, în jurul orei 21:00.

”Toate website-urile care monitorizează calitatea aerului aerlive.ro, airly.org, iqair.com arată depășiri enorme ale poluării care au început în jurul orelor 21.00 în data de 24.12.2020 și au crescut în următoarele ore din noapte.

Agent Green critică USR PLUS că nu a luptat să obțină Ministerul Mediului: A ajuns în mâinile unui vânător cu boală pe urși. Cine este Tanczos Barna (UDMR)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nivelurile PM2.5 pot cauza chiar moartea celor cu probleme pulmonare sau cardiovasculare și urmări pe termen lung conform Agenției pentru Protecția Mediului din SUA.

În Europa, conform Directivei Air Quality valoarea maximă pentru PM 2.5 ar trebui să fie 25µg/m3 comparat cu nivelul de 100 µg/m3 atins aseară deci poluare de 400%”, se mai arată în postarea ONG-ului.

In noaptea de Craciun, cel mai probabil din cauza arderilor de deseuri si a incalzirii ineficiente, Nordul Bucurestiului...

Posted by Agent Green on Friday, December 25, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇