Agent Green critică USR PLUS că nu a luptat să obțină Ministerul Mediului: A ajuns în mâinile unui vânător cu boală pe urși. Cine este Tanczos Barna (UDMR)

Agent Green critică USR PLUS că nu a luptat să obțină Ministerul Mediului: A ajuns în mâinile unui vânător cu boală pe urși. Cine este Tanczos Barna (UDMR)

Agent Green critică faptul că USR PLUS nu a tras destul de mult pentru a obține conducerea Ministerului Mediului, susținând că l-a lăsat pe mâna unui „vânător cu boală pe urși”.

„Suntem dezamăgiți că USR-PLUS nu s-a ‘bătut’ pentru Ministerul Mediului care a ajuns în mâinile unui vânător cu boală pe urși. Suntem dezamăgiți că USR-PLUS nu s-a bătut nici pe șefia Comisiei de Mediu a Camerei decizionale din Parlament”, au transmis reprezentanții ONG-ului Agent Green pe Facebook.

Ei punctează că și-au atins limitele în luptele purtate.

„Mișcarea civică și-a atins deja limitele. Am câștigat lupte pentru păduri în instanțe mai mult decât ar fi crezut vreodată cineva că este posibil (inclusiv cea din fotografie). Am generat infringement din partea Comisiei Europene. Mai mult nu se mai poate”, se arată în mesaj.

ADVERTISING

Totuși, cei de la ONG mai au o speranță legată de USR PLUS.

"În acest moment, singura speranță pentru ca politicile de mediu să nu mai fie la nivelul catastrofal din ultimii ani, rămâne ca USR-PLUS să se 'bată' măcar pentru poziția de secretar de stat la Ministerul Mediului, atât pentru păduri cât și pentru poluare, deșeuri, biodiversitate și schimbări climatice. Este nevoie de un specialist progresist și de bună credință pentru acest post", au punctat ei.

Cine este Tanczos Barna, propus ministru la Mediu

Tanczos Barna s-a născut la 25 mai 1976 la Miercurea Ciuc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A urmat cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti, specializarea Managementul firmei (1994-1998). Între 2005 şi 2007, a fost preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului, conform Agerpres.

A fost secretar de stat în cadrul: Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (2007-2009); Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (2010); Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (2010-2012).

Citeşte şi:

ADVERTISING

Este vicepreşedinte executiv al filialei din Miercurea Ciuc a UDMR.

În 2012, a devenit senator UDMR de Harghita.

În septembrie 2015, a devenit liderul Grupului parlamentar al UDMR, al cărui vicelider fusese până atunci.

A fost secretarul Comisiei comune speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea rapoartelor de audit. A făcut parte din Comisia pentru Transporturi şi Energie.

A fost membru al Comisiei comune speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea rapoartelor de audit financiar ale Curţii de Conturi şi pentru controlul execuţiei bugetelor anuale ale Curţii de Conturi. Totodată, a făcut parte din Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi.

În 2016, a fost reales senator UDMR de Harghita. Între decembrie 2016 şi februarie 2020, a ocupat funcţia de chestor. A fost vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură şi membru în Comisia pentru Buget-Finanţe.

A fost membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuţiei bugetare anuale ale Curţii de Conturi. De asemenea, a făcut parte din Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

A fost reales senator în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020. 

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇