Cine este Alexandru Nazare, propus la Finanţe: Vine din PDL, a lucrat în PE, dar şi în trei ministere

Cine este Alexandru Nazare, propus la Finanţe: Vine din PDL, a lucrat în PE, dar şi în trei ministere

Alexandru Nazare a fost propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Cîţu.

Cum va arăta Guvernul Cîțu. Iată lista completă a miniștrilor PNL, USR PLUS și UDMR

Drulă, Năsui, Ion, Ghinea, Voiculescu şi Teleman – Cine sunt şi ce au făcut până acum cei 6 miniștri propuşi de USR-PLUS

Pe repede înainte: Guvernul Cîţu ar putea fi învestit chiar miercuri, dar ar fi un maraton pentru Parlament

Alexandru Nazare s-a născut la 25 iunie 1980, în Oneşti, judeţul Bacău.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, în 2005.

ADVERTISING

În perioada 2002-2004, a absolvit European College of Liberal Arts din Berlin, specialitatea Relaţii Internaţionale, Afaceri Europene, Teorie Politică, Neoconservatorism, conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Carieră în PE şi diverse ministere

Din septembrie 2005 până în septembrie 2007 a fost consilier de ministru la Ministerul Integrării Europene.

A lucrat la Parlamentul European (PE), unde a deţinut următoarele funcţii: consilier în cadrul Delegaţiei Partidului Democrat Liberal - Grupul Partidului Popular European (septembrie 2007 - februarie 2008); europarlamentar (decembrie 2008 - iulie 2009); consilier parlamentar la PE (august - octombrie 2009).

În perioada octombrie 2009 - aprilie 2010 a deţinut funcţia de subsecretar de stat la Departamentul de Afaceri Europene din cadrul Guvernului, iar în intervalul aprilie - noiembrie 2010, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

ADVERTISING

Din noiembrie 2010 până în februarie 2012, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Între 9 februarie şi 7 mai 2012 a fost ministrul Transporturilor şi Infrastructurii în Guvernul Mihai Ungureanu.

A activat doar în PDL şi PNL

A făcut parte din PDL începând cu 2008, iar din 2015 face parte din PNL, scrie site-ul www.cdep.ro.

În urma alegerilor parlamentare din 2012, a obţinut un mandat de deputat pe listele PDL, în circumscripţia electorală Brăila.

Astfel, până în februarie 2015 a activat în grupul parlamentar al PDL, iar începând cu această dată a făcut parte din grupul parlamentar al PNL.

ADVERTISING

În legislatura 2012-2016, a făcut parte din comisiile parlamentare pentru afaceri europene, pentru transporturi şi infrastructură şi pentru politică economică, reformă şi privatizare, notează sursa citată.

A obţinut un mandat de senator în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, pe listele PNL, în circumscripţia electorală Prahova. În această calitate, este membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, al Comisiei pentru afaceri europene şi al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.

Citeşte şi:

Cine este Sorin Cîmpeanu, propus la Educaţie: ministrul lui Ponta şi şef al rectorilor din ţară, care a trecut prin 3 partide în nici 3 ani


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇