Cum să nu te simți trist, chiar dacă faci sarbătorile de unul singur

Cum să nu te simți trist, chiar dacă faci sarbătorile de unul singur

În contextul în care pandemia limitează călatoriile și chiar numărul de persoane care se pot reuni, sunt foarte mulți care ajung să petreacă sărbătorile de iarnă singuri.

Anul 2020 a fost unic si dificil, iar sărbătorirea Crăciunului de unul singur ar putea pune și mai multă presiune pe aceste persoane.

Obișnuința de a petrece ziua de Crăciun ascultând colinde, respectând anumite tradiții și schimbând cadouri cu cei dragi este puternic înrădăcinată în unele familii.

Așadar, nu este e mirare că perspectiva de a nu mai face aceste lucruri ne determină să nu ne simțim la fel de veseli și luminoși cum am fi fost în alte condiții.

ADVERTISING

10 idei de pus în practică în zilele de Crăciun, ca să nu te mai gândești la pandemie

În aceste condiții, specialiștii oferă câteva sfaturi pentru a evita tristețea și chiar anxietatea sau depresia.

Dar un lucru este sigur: nu ești singur.

Chiar dacă realitatea este că mulți oameni se află în această situație – unii nu pot planifica o călătorie spre casă poate chiar din cauza jobului, alții nu își permit o astfel de călătorie, alții pur și simplu nu vor.

Și asta într-un an normal, dar cu atât mai mult în 2020, când mulți vom sărbători Crăciunul fără prieteni sau familie din cauza pandemiei.

ADVERTISING

Și cu toate acestea nimic nu te poate împiedica să nu petreci timp de calitate, oricât de clișeic ar suna acest lucru. Iată câteva idei.

Filme de Crăciun 2020: 7 pelicule noi pe care să le vezi de sărbători

Scufundă-ți gândurile într-o carte pe care voiai de multă vreme să o citești și nu ai avut timp. Nu ai așa ceva? Nu-i nimic. Oricând poți primi o recomandare de o carte bună și chiar dacă magazinele sunt închise, cărțile online sunt la doar un click distanță pe Internet, conform The Oprah Magazine.

ADVERTISING

Ai putea face voluntariat în apropierea casei tale. Cu siguranță, găsești ONG-uri sau pur și simplu oameni care se organizează pentru cei aflați în situații grele. Pentru că da, sunt oameni cu situații și mai grele oricât de tristă îți pare cea în care afli tu.

Uită-te la toate emisiunile sau filmele pentru care până acum nu ai avut timp. Nu sunt suficiente zile de vacanță pentru a reuși să vezi tot ceea ce te-ar putea ține cu ochii lipiți de laptop sau TV.

Ce ai spune de puțină mișcare? Îți vei oferi singur energie și vei "pierde" timpul în cel mai sănătos mod. Poți începe dimineața urmărind câteva antrenamente sau yoga ori, de ce nu, o sesiune de dans.

În acelați sens, poți să acorzi mai multă atenție ingrijirii corpului. Îți poți transforma casa într-un mic centru spa.

Mergi la o biserică aproape de tine. Dacă de temi de virus, poți sta în curtea acesteia, tu cu gândurile tale.

A te bucura de sărbători înseamnă parțial retrăirea amintirilor, chiar dacă nu poți fi alături de oamenii cu care le-ai creat. Dar o poți face acasa dând o raită prin pozele vechi.

Muzica este o modalitate dovedită științific pentru a stimula starea de spirit, datorită eliberării de neurotransmițători precum dopamina (care reglează plăcerea) și serotoninele (care contribuie la bunăstare și fericire). Așa că îți poți crea un playlist care să te facă să dansezi singur în casă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇