Summit-ul Rețelei de Centre Europene de Inovare Digitală 2023

Summit-ul Rețelei de Centre Europene de Inovare Digitală 2023

Rețeaua europeană a centrelor de inovare digitală (EDIH) este încântată să anunțe viitorul summit anual, care va avea loc în perioada 31 mai-1 iunie la Muzeul Regal de Arte Frumoase din Bruxelles. 

Sprijinit de Acceleratorul de transformare digitală (DTA), acest eveniment va consolida și mai mult misiunea principală a rețelei de a sprijini IMM-urile în stimularea transformării digitale în întreaga Europă.

Summit-ul anual va reuni reprezentanți ai EDIH, factori de decizie și experți din comunitatea de transformare digitală, pentru a face schimb de cunoștințe și de bune practici, cu privire la cele mai eficiente metode de a ajuta IMM-urile să își atingă obiectivele digitale.

ADVERTISING

Rețeaua EDIH este formată din peste 250 de centre europene de inovare digitală din întreaga Europă.

Aceste centre joacă un rol crucial în dotarea IMM-urilor cu resursele de care au nevoie pentru a se dezvolta în era digitală. Ele oferă o gamă largă de servicii, inclusiv facilități de testare și experimentare, formare și mentorat, acces la finanțare și oportunități de relaționare.

În timpul summit-ului anual, participanții (membri ai EDIH-urilor și factori de decizie politică) vor interacționa și vor discuta despre modul în care tendințele și tehnologiile digitale pot fi încorporate în mod eficient în serviciile EDIH-urilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Evenimentul va cuprinde o varietate de discursuri de deschidere, discuții de grup și sesiuni de relaționare, oferind participanților numeroase oportunități de a se conecta și de a interacționa cu profesioniști având aceleași preocupări.

Participanții vor avea ocazia de a învăța unii de la alții și de a face schimb de experiențe și opinii cu colegii lor.

Principalul obiectiv al summit-ului anual este de a lansa în mod oficial Rețeaua EDIH și de a încuraja sentimentul de comunitate și schimbul de cunoștințe al EDIH-urilor, care le va permite și le va facilita furnizarea de servicii de înaltă calitate IMM-urilor.

ADVERTISING

Rețeaua Centrelor Europene de Inovare Digitală are un rol principal în transformarea digitală și în susținerea companiilor din UE.

Scopul general al rețelei EDIH este de a sprijini UE în atingerea obiectivelor Deceniului digital 2030 prin:

  • accelerarea transformării digitale a sectorului public și privat din întreaga UE prin stimularea adoptării tehnologiilor digitale avansate - obiectivul de a transforma 75% dintre companiile din UE în utilizatori de Cloud/AI/Big Data;
  • dublarea numărului de „unicorni“ în UE;
  • asigurarea că 90 % dintre IMM-urile din UE au cel puțin un nivel de bază de maturitate digitală;
  • crearea de noi lanțuri valorice europene.

Ordinea de zi: aici

Informații generale

Informații generale:

Comisia Europeană (CE) sprijină accelerarea transformării digitale a economiei și a societății europene prin implementarea deplină a unei rețele de Centre Europene de Inovație Digitală (EDIH-uri).

Un EDIH poate fi o singură entitate sau un grup coordonat de entități cu expertiză complementară[1].

Obiectivul lor non-profit este de a sprijini (pe scară largă) transformarea digitală a companiilor, în special a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) și a întreprinderilor mici cu capitalizare medie, și/sau a organizațiilor din sectorul public care desfășoară activități neeconomice.

EDIH-urile oferă servicii precum testarea înainte de a investi, formarea și dezvoltarea competențelor, sprijin pentru găsirea de investiții, crearea de rețele și accesul la ecosistemele de inovare.

Rețeaua EDIH, finanțată prin intermediul Programului Europa Digitală[2], se concentrează pe furnizarea de tehnologii de ultimă oră, inclusiv inteligența artificială (AI), securitatea cibernetică, calculul de înaltă performanță și competențele digitale avansate.

Obiectivul principal al rețelei este de a stimula capacitățile IMM-urilor și ale sectorului public prin integrarea acestor tehnologii în produsele și serviciile lor.

Având în vedere că fiecare regiune a UE este sprijinită de cel puțin un EDIH local, acestea devin, de asemenea, actori importanți în ecosistemul regional de inovare.

Action Global Communications facts & figures

[1]https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/docs/2021-2027/digital/wp-call/2022/call-fiche_digital-2022-edih-03_en.pdf

[2]https://digital-strategy.ec.europa.eu/ro/activities/digital-programme


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇