Șarpele de care ar trebui să te temi. Mușcătura lui nu are rival!

Șarpele de care ar trebui să te temi. Mușcătura lui nu are rival!

O specie de șarpe care se camuflează așa de bine că rareori e văzut are o mușcătură record.

Bitis gabonica, reprezentant al viperelor, e un șarpe corpolent, ușor cam rotofei la cele 7 – 10 kilograme ale sale și nu mai lung de 1,8 metri. Însă cu adevărat impresionanți sunt incisivii săi.

Într-adevăr, e unul dintre cei mai grei șerpi veninoși africani – el găsindu-se în pădurile din multe țări sub-sahariene – dar dinții săi măsoară nu mai puțin de 5 centimetri.

Sunt în stare să ”injecteze” până la 2 grame de venin la o singură mușcătură, cantitate record pentru șerpii veninoși și suficient cât să omoare un om, conform IFL Science.

Citește și Surpriză! Cea mai veche fosilă a unui piton a fost descoperită în Europa!

Cu capul care seamănă cu o frunză căzută, acest șarpe nocturn e greu, dacă nu imposibil de observat pe pământ, printre frunziș, în pădure. E un vânător mai degrabă pasiv, prinzând în ”ambuscade” mici mamifere, păsări și broaște.

Unele exemplare au fost însă surprinse mâncând și porci spinoși sau antilope.

Cât ar părea el de fioros, în realitate e un gigant delicat, cu o natură placidă. Nu atacă niciodată fără să fie amenințat – și asta doar când e deranjat – și rar mușcă oameni. Majoritatea mușcăturilor au fost înregistrate la șerpi aflați în captivitate.

Vezi și VIDEO Un șarpe fără cap pare să atace un om. Este posibil așa ceva? Explicațiile oamenilor de știință


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!