Surpriză! Cea mai veche fosilă a unui piton a fost descoperită în Europa!

Surpriză! Cea mai veche fosilă a unui piton a fost descoperită în Europa!
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Cea mai veche fosilă a unui piton a fost descoperită în Europa, unde astfel de reptile nu mai există în prezent.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Senckenberg și de la Universitatea São Paulo, din Brazilia, sunt cei care au descoperit fosila veche de 47 de milioane de ani, o fosilă aproape completă de piton, după cum arată IFL Science.

Aceasta măsoară aproape un metru și aparține unei specii nedescoperite până acum, Messelopython freyi, după locul în care au fost descoperite rămăşiţele, în Germania, dar şi după paleontologul german Eberhard Frey, cunoscut la nivel mondial pentru studiile sale precise efectuate asupra fosilelor de reptile, se arată într-un raport publicat de jurnalul Biology Letters.

ADVERTISING

''La acel moment din Eocen, în urmă cu peste 47 de milioane de ani, aceşti şerpi erau deja prezenţi în Europa. Analizele noastre arată că au evoluat aici'', a declarat Dr Hussam Zaher, unul dintre autorii studiului.

Citește și A fost descoperit un șarpe cu două capete! Are și două creiere, care adesea intră în contradicție

Cu o lungime de până la 6 metri, pitonii se numără în prezent printre cei mai mari şerpi din lume şi se găsesc în principal în Africa, Asia de Sud şi Asia de Sud-Est şi Australia.

ADVERTISING

Totuși, la vremea când acest piton era în viață, lumea arăta cu totul altfel. Europa făcea parte dintr-un supercontinent numit Laurasia, care includea America de Nord și mare parte din Asia. Astfel de vietăți au dispărut din Europa când temperaturile au scăzut, în Miocen.

Vezi și VIDEO Un șarpe fără cap pare să atace un om. Este posibil așa ceva? Explicațiile oamenilor de știință

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇