Doi pui de panda s-au născut în Franţa. Unul are doar 149 de grame

Doi pui de panda s-au născut în Franţa. Unul are doar 149 de grame

Doi pui de panda s-au născut la ZooParc de Beauval, o grădină zoologică din centrul Franţei.

Huan Huan, femela de urs panda împrumutată de către China acestui parc zoo, a fătat doi gemeni sănătoşi în noaptea de duminică spre luni, a constatat un jurnalist AFP.

Cei doi pui, veniţi pe lume la puţin după ora 1:00 dimineaţa, îmbogăţesc astfel familia de panda a grădinii zoologice, deja puternică, după naşterea fratelui lor mai mare, Yuan Meng, pe 4 august 2017.

„Cei doi pui sunt rozalii. Ambii sunt perfect sănătoşi. Arată destul de mari. Sunt magnifici”, a declarat preşedintele ZooParc de Beauval, Rodolphe Delord.

O îngrijitoare de la Baza de cercetare şi conservare dedicată panda de la Chengdu, venită special pentru a asista la naştere, a reuşit să pună mâna pe unul dintre pui şi l-a plasat într-un incubator. Acest prim pui cântărea 149 de grame la naştere.

Al doilea pui va fi, de asemenea, examinat îndeaproape imediat ce una dintre cele două îngrijitoare din China va reuşi să se apropie de el.

La sfârşitul lunii martie, cei doi panda gigant, Huan Huan şi Yuan Zi, una dintre principalele atracţii ale grădinii zoologice, încercaseră să se împerecheze. O inseminare artificială a fost, de asemenea, efectuată ca măsură de precauţie, în condiţiile în care femela de panda este fertilă doar 24 – 48 de ore pe an.

Folosind această tehnică, Huan Huan a fătat deja primul ei pui. Acum în vârstă de 4 ani, primul panda născut în Franţa cântăreşte peste o sută de kilograme. Geamănul său nu a supravieţuit.

Cei doi pui nu vor primi nume definitive decât în circa 100 de zile. Ele vor fi alese de prima doamnă a Chinei, a precizat grădina zoologică.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇