Cel mai vârstnic animal care trăiește pe uscat tocmai a împlinit 191 de ani!

Cel mai vârstnic animal care trăiește pe uscat tocmai a împlinit 191 de ani!

Jonathan, cea mai vârstnică țestoasă din lume, dar și cel mai bătrân animal care trăiește pe uscat, a împlinit zilele trecute 191 de ani, dărâmându-și propriul record în Guiness Book.

A prins nu mai puțin de 40 de președinți americani și 31 de guvernatori în St. Helena, un teritoriu britanic din Oceanul Atlantic unde locuiește, scrie Live Science.

Nu se știu prea multe despre el, dar se poate demonstra cu acte că a ajuns în St. Helena în 1882, când era deja matur, adică avea cel puțin 50 de ani.

Jonathan a preluat ștafeta acum ceva vreme de la Tu'i Malila, o țestoasă care a murit la circa 188 de ani, în 1965.

ADVERTISING

Seniorul Jonathan, o țestoasă gigant de Seychelles, pe numele său științific Aldabrachelys gigantea hololissa, nu mai vede și și-a pierdut și simțul mirosului, nu însă și apetitul. Duce o viață bună alături de alte țestoase mai tinere, David, Emma, de 55 de ani, și Fred, de 32 de ani.

Și apetitul sexual e încă prezent, deși și-a depășit speranța de viață cu peste 40 de ani. Nici măcar nu e mofturos. ”În ciuda vârstei, Jonathan are în continuare un libido bun și este văzut adesea împerechindu-se cu Emma, uneori și cu Fred”, a declarat veterinarul care se îngrijește de sănătatea sa.

Jonathan the tortoise is the world’s oldest animal at the age of 191 🥰

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇