Who's a party animal? Cea mai bătrână vietate din lume face bairam de 3 zile la împlinirea a 190 de ani

Who's a party animal? Cea mai bătrână vietate din lume face bairam de 3 zile la împlinirea a 190 de ani

Dacă există în acest weekend cineva care petrece ca un animal… atunci acela este Jonathan.

Este vorba despre cel mai bătrân animal terestru, care își sărbătoreşte cei 190 de ani de la naștere printr-o petrecere de trei zile.

Jonathan este o ţestoasă gigant care trăieşte pe Insula Sfânta Elena din 1882, când a ajuns aici ca un cadou oferit guvernatorului micii insule din Atlanticul de Sud.

El nu este străin de faimă, după ce a câștigat premii de la Guinness World Records, pentru că este cel mai bătrân animal viu cunoscut și cea mai bătrână reptilă înregistrată vreodată, scrie The Guardian.

ADVERTISING

Jonathan este, de asemenea, o celebritate locală: pe lângă faptul că este o atracție faimoasă, el apare pe reversul monedei de 5 pence.

At 190, Jonathan the Tortoise is the world’s oldest (St Helena) (1)

Jonathan e de mult timp acoperit de riduri, dar acum este și chinuit de cataractă și nu are simțul mirosului.

Deși data exactă a nașterii rămâne necunoscută, estimările sugerează că a ieşit din ou în jurul anului 1832. Dar abia în luna noiembrie a acestui an i s-a acordat în cele din urmă o zi de naștere oficială, pe 4 decembrie 1832, de către Nigel Phillips, guvernatorul teritoriului britanic de peste mări.

ADVERTISING

Guinness World Records a menționat: „Vârsta lui Jonathan este o estimare bazată pe faptul că era pe deplin matur și, prin urmare, avea cel puțin 50 de ani, când a sosit în Saint Helena din Seychelles în 1882. Este foarte probabil să fie chiar mai în vârstă decât credem noi".

Asta înseamnă că Jonathan era tânăr când regina Victoria a urcat pe tron.

Cu toate acestea, Jonathan nu l-a întâlnit pe cel mai cunoscut rezident al insulei Sf Elena; generalul francez Napoleon Bonaparte a sosit pe insulă în 1815 și a murit acolo șase ani mai târziu.

World’s oldest tortoise turns 190 having seen off two world wars and British Empire

Petrecerea de trei zile care reunește rezidenții din întreaga insulă a început, vineri, la casa guvernatorului, cu momente importante, inclusiv un „tort” prietenos cu broaștele țestoase și un videoclip animat despre viața lui.

ADVERTISING

Invitaţii vor primi un certificat special, vor putea cumpăra timbre cu Jonathan și vor vedea câștigătorii unui concurs de artă lansat pentru a sărbători reptilă faimoasă.

Jonathan at 190 years old

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇