Victorie de proporții în Galapagos: 36 de țestoase din specii pe cale de dispariție au fost aduse acasă!

Victorie de proporții în Galapagos: 36 de țestoase din specii pe cale de dispariție au fost aduse acasă!

După ce au crescut în captivitate, îngrijite atent, 36 de țestoase din specia Chelonoidis chatamensis, una gigantică, au fost eliberate în sălbăticie, de fapt la ele acasă, în Galapagos.

Reptilele, cunoscute și ca țestoase San Cristóbal, au fost eliberate în Parcul Național Galapagos, în partea nord-estică a insulei San Cristóbal, arată IFL Science.

În insulele Galapagos erau 15 specii endemice, dar regiunea a fost colonizată în anii 1800, iar cei care au venit aici au adus specii invazive, care au concurat cu țestoasele pentru hrană și chiar le-au mâncat ouăle ori puii.

ADVERTISING

Numărul țestoaselor a scăzut rapid, iar câteva specii au fost pierdute pentru totdeauna. Chiar Charles Darwin scria despre o specie de pe insula Floreana, care a dispărut la numai 15 ani de când străinii au călcat acolo.

Alte specii considerate dispărute din fericire au reapărut, grație hibrizilor a două specii.

Citește și După ce a salvat o întreagă specie, țestoasa Diego a fost lăsată la vatră, în locul în care s-a născut

Acum, după numeroase programe derulate, sunt 6.700 de țestoase gigantice în Galapagos. Nou-veniții au între 6 – 8 ani și cântăresc circa 5 kilograme, dar vor ajunge, cu puțin noroc, la 250 de kilograme.

ADVERTISING

Vârsta minimă de 5 ani le asigură, de obicei, supraviețuirea, spun oamenii de știință care le-au eliberat, acesta fiind unul dintre cele mai de succes programe derulate în lume.

Vezi și Cea mai rară specie de țestoasă din lume ar putea fi salvată! ”E cea mai bună veste a anului, dacă nu chiar a ultimilor 10 ani”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇