Cel mai mare crocodil din lume are deja 120 de ani și continuă să crească. Probabil e și cel mai bătrân! (Video)

Cel mai mare crocodil din lume are deja 120 de ani și continuă să crească. Probabil e și cel mai bătrân! (Video)

Într-o rezervație din Australia trăiește cel mai mare – și, posibil, cel mai bătrân – crocodil din lume. Se crede că reptila imensă, pe nume Cassius, are cel puțin 120 de ani. Starea sa de sănătate e însă una bună, semn că mai are încă mult de trăit.

”Cassius este un băiat frumos și, în mod evident, are o întreagă istorie în spate”, a declarat Sally Isberg, directorul general al Australian Crocodile Research Centre, conform Fox News.

”Este un băiat fericit și sănătos și are multă personalitate”, mai spus aceasta.

ADVERTISING

Cassius, a cărui vârstă e imposibil de stabilit cu exactitate, a fost capturat în 1984 și transportat cu feribotul pe Green Island, în Australia, unde trăiește de peste 35 de ani.

Experții sunt de părere că reptila ar avea 120 de ani, ceea ce ar depăși limitele de longevitate cunoscute ale crocodililor.

Ceea ce îl face pe Cassius atât de neobișnuit este faptul că a continuat să crească, în ciuda vârstei sale. Față de acum 20 de ani, Cassius a crescut cu 13 centimetri, măsurând în prezent 5 metri și 11,75 centimetri.

Recenta evaluare a lui Cassius a concluzionat că acesta se simte ”bine, fără niciun motiv de îngrijorare imediată și fără niciun motiv de a crede că reptila nu va mai trăi mulți ani de acum încolo”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cel mai bătrân crocodil înregistrat vreodată a fost cunoscut sub numele de Freshie, el ajungând la vârsta de 140 de ani în captivitate, în ciuda faptului că a fost împușcat de două ori în coadă și în ochiul stâng.

Cassius: World's Largest Crocodile in Captivity, Green Island, Australia

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇