În Argentina a fost descoperit strămoșul tuturor reptilelor cu solzi

În Argentina a fost descoperit strămoșul tuturor reptilelor cu solzi

Oamenii de știință au descoperit o verigă lipsă din arborele genealogic al reptilelor. Craniul care întregește istoria acestor specii a fost găsit în Argentina, iar specia a fost numită Taytalura alcoberi.

Membrii acestei specii sunt cele mai primitive reptile cu solzi decoperite până în prezent, scrie Science Alert. În plus, descoperirea reprezintă cea mai completă fosilă de lepidozaur găsită vreodată, după cum a anunțat o echipă internațională de cercetători.

Citește și Când am început să exterminăm animalele de pe Pământ. Prima specie dispărută nu e pasărea Dodo

ADVERTISING

Lepidozaurii sunt reptile cu solzi, precum șopârlele, șerpii și tuatara din Noua Zeelandă, care, împreună, formează cel mai divers grup de vertebrate terestre în viață astăzi. Totuși, foarte puține detalii sunt știute despre originile lor timpurii, în comparație cu alte ramuri din evoluția reptiliană, care a produs crocodilii, păsările și țestoasele.

Low-Res_CT-Scan_Fig.2.jpg-1
Foto: (stânga) Gabriela Sobral, Jorge Blanco și Ricardo Martínez; (dreapta) Tiago Simões

Fosila de 32 de milimetri lungime a fost descoperită în Parcul Provincial Ischigualasto din Argentina de nord-vest și provine de la o creatură mică, care a trăit în urmă cu 231 de milioane de ani, după cum se arată într-un raport publicat de revista Nature.

ADVERTISING

Vezi și Cea mai mare descoperire legată de mamuți tocmai a fost făcută în Mexic


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇