A fost descoperită o nouă specie de orhidee, cu petale ca de sticlă

A fost descoperită o nouă specie de orhidee, cu petale ca de sticlă

În Japonia a fost descoperită o nouă specie de orhidee, cu florile sale roz și albe atât de delicate și fragile încât par a fi din sticlă.

”Diversitatea incredibilă a familiei de orhidee, Orchidaceae, este cu adevărat uluitoare, iar noi descoperiri precum cea a Spiranthes întăresc necesitatea de a studia și proteja aceste nestemate botanice”, a declarat Justin Kondrat, horticultor pentru Smithsonian Gardens Orchid Collection, implicat în studiu, conform CNN.

Orhideele cum este și cea recent descoperită, Spiranthes, sunt numite și „împletituri ale doamnelor”, datorită asemănării lor cu șuvițele ondulate de păr. Acestea au o tulpină centrală, în jurul căreia crește o spirală ascendentă de flori minuscule, în formă de clopot, care pot fi albe, roz, violete sau galbene.

ADVERTISING

În Eurasia, Australia și Americi, în zonele temperate și tropicale, există aproximativ 50 de specii de Spiranthes. În Japonia, însă, există un adevărat cult pentru ele. Noua specie a fost observată, din întâmplare, în prefectura Tokyo, lângă insula Hachijo, de aici trăgându-i-se și numele, Spiranthes hachijoensis.

Culorile florilor de S. hachijoensis variază de la violet-roz la alb, iar petalele măsoară aproximativ 3 până la 4 milimetri lungime, se arată într-un raport publicat de Journal of Plant Research,

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înainte de această descoperire, în Japonia au fost găsite alte trei specii de orhidee Spiranthes: S. australis, S. sinensis și S. hongkongensis, deși se credea că doar S. australis crește pe continent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇