Microbateria care conferă energie timp de 10 ore pentru cele mai mici computere din lume

Microbateria care conferă energie timp de 10 ore pentru cele mai mici computere din lume

Computerele au devenit din ce în ce mai mici, de la an la an, și această tendință continuă. Iar ele necesită baterii foarte mici, care să asigure o alimentare cu energie de durată.

O echipă de cercetători a găsit însă o soluție și a prezentat o microbaterie care conferă energie timp de 10 ore pentru cele mai mici computere din lume, scrie TechXplore.

„Există un potențial de optimizare uriaș pentru această tehnologie și ne putem aștepta la microbaterii mult mai puternice în viitor", a declarat cercetătorul Oliver Schmidt.

ADVERTISING

Cercetătorii au reușit să proiecteze o baterie de un milimetru pătrat, ce poate fi integrată pe un cip, care are o densitate minimă de energie de 100 microwați/h pe centimetru pătrat.

Pentru a realiza acest lucru, echipa a folosit un proces similar utilizat și de Tesla la scară largă pentru a fabrica bateriile pentru mașinile sale electrice.

Astfel, folosind această metodă, echipa de cercetare a produs microbaterii reîncărcabile, care ar putea alimenta cele mai mici computere din lume timp de aproximativ 10 ore.

ADVERTISING

Microbateria ar putea susține dezvoltarea tehnologiilor miniaturale, folosite în numeroase domenii: implanturi medicale, sisteme microrobotice și electronice ultra-flexibile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇