Apple prezintă bateria care se fixează pe spatele iPhone-ului (Video)

Apple prezintă bateria care se fixează pe spatele iPhone-ului (Video)

Apple a lansat o baterie care se fixează cu magneţi pe spatele iPhone 12, prelungind durata de funcţionare a acestuia, atunci când bateria dispozitivului este pe cale să se descarce.

MagSafe Battery Pack costă 99 de dolari, are culoarea albă şi este deja disponibilă pentru precomenzi, relatează CNBC.

Livrările urmează să înceapă săptămâna viitoare.

Cum funcționează bateria

Atunci când este fixată pe spatele unui iPhone, bateria poate încărca telefonul cu o putere de 5 Watti.

Asta înseamnă că este aproximativ egală cu cea a unui încărcător mai vechi de iPhone şi mai redusă decât cea de 15 Watti a unui încărcător normal MagSafe.

Când bateria este ataşată unui iPhone, utilizatorii pot folosi un cablu în portul Lightning, pentru a încărca atât bateria externă, cât şi pe cea a dispozitivului, pentru o încărcare mai rapidă.

Lansarea produsului în această săptămână este cea mai recentă dintr-o serie de accesorii care utilizează sistemul Apple MagSafe, pe care compania l-a introdus în toamna anului trecut odată cu noile iPhone-uri.

E fix ce-și doresc consumatorii

În sondajele efectuate de companie în rândul utilizatorilor, durata de viaţă suplimentară a bateriei este în mod constant una dintre funcţiile de top pe care consumatorii le doresc de la smartphone-urile lor.

Apple a lansat în trecut carcase care extind viaţa bateriei, dar fără MagSafe, carcasele inteligente ale bateriei Apple trebuiau să se conecteze fizic la portul iPhone-ului pentru a-l încărca şi a oferi o durată suplimentară de viaţă a bateriei.

Apple nu a publicat estimări oficiale privind durata de viaţă a bateriei sau capacitatea de încărcare, dar o fotografie a produsului sugerează că bateria MagSafe are 1.460 miliamperi pe oră sau puţin sub jumătate din bateria de 3.110 mAh a unui iPhone 12.

Citește mai multe despre Apple:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇