Apple repară o misterioasă problemă de securitate ce afectează telefoanele și tabletele

Apple repară o misterioasă problemă de securitate ce afectează telefoanele și tabletele

Un nou patch pentru iPhone, iPad şi Apple Watch vine să rezolve o problemă de securitate exploatată de hackeri.

Apple a lansat un patch pentru iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 şi watchOS 7.3.3, care nu aduce noutăţi de funcţionalitate, ci repară o misterioasă problemă de securitate, ce afectează cele trei tipuri de device-uri mobile ale companiei: telefoane, tablete şi ceasuri inteligente.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Apple va lansa noi tablete iPad Pro în aprilie

Se cunosc doar două lucruri despre vulnerabilitatea reparată: că îşi are originea în Webkit (motorul pe baza căruia funcţionează Safari) şi că este de tip 0-day.

0-day este etichetarea aplicată vulnerabilităţilor care trebuie tratate cu prioritate maximă de companii, deoarece sunt exploatate de hackeri – spre deosebire de celelalte vulnerabilităţi, pe care le descoperă experţii în securitate, dar despre care nu există dovezi că ar fi cunoscute şi folosite de hackeri.

Apple reduce producţia de iPhone 12 mini cu 70%

Nu se ştie, în schimb, ce grupări de hackeri au exploatat deja vulnerabilitatea, ce victime şi pagube au făcut.

Ca şi în alte cazuri, vulnerabilitatea a fost descoperită şi raportată celor de la Apple de echipa specială de securitate de la Google, Project Zero, cea care investighează din punctul de vedere al securităţii inclusiv produsele altor companii.

Apple aduce modificări importante la iPhone

Este deja al treilea patch de securitate pe care Apple îl lansează în primele trei luni ale acestui an pentru a adresa o vulnerabilitate 0-day şi a doua oară când o problemă de Webkit este rezolvată doar luna aceasta.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖