Cercetătorii pregătesc aplicația care îți spune dacă ai Covid-19 după modul în care tușești

Cercetătorii pregătesc aplicația care îți spune dacă ai Covid-19 după modul în care tușești

Cercetătorii de la Wadhwani Institute for Artificial Intelligence au creat o aplicație care poate ajuta pe oricine să-și dea seama dacă suferă de Covid sau nu, judecând după sunetul tusei și alte informații frunizate de utilizator.

Proiectul poartă numele ”Cough Against Covid” (Tuse împotriva Covid – n.red) și este sprijinit de fundația Bill și Melinda Gates, scrie Analytics India Magazine.

Astfel, cercetătorii lucrează la o aplicație de ”self screening” dedicată publicului, care combină analiza sunetului produs de tuse alaturi de cea a simptomelor raportate de utilizator și alte date contextuale, precum locul în care se află acesta, pentru a identifica cazurile cu cea mai mare probabilitate de a fi purtător de Covid.

ADVERTISING

Aplicația, gratuită și disponibilă tuturor

Dacă aplicația va funcționa, cercetătorii speră că ea va contribui inclusiv la creșterea testării și, implicit, ușurarea eforturilor de a ține pandemia sub control.

Practic, inginerii indieni se folosesc de Inteligența Artificială pentru a crea o bază de date în care introduc ”mostre” audio ale sunetelor produse de tusea celor confirmați cu noul coronavirus.

Obiectivul este acela de a crea o soluție și a dezvolta o serie de algoritmi pentru testarea Covid, iar cercetătorii speră că odată cu adunarea acestor date, să poată dezvolta aplicația și întreaga lume să aiba acces la ea, gratuit.

ADVERTISING

Citește și:

O aplicaţie de urmărire a simptomelor indică şase tipuri distincte ale infecţiei COVID-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇