Ferestrele negre sunt la modă în 2022

Ferestrele negre sunt la modă în 2022

Dacă răsfoiești cataloage, reviste, citești articole pe net despre decorațiuni interioare, vei observa că ferestrele negre sunt o tendință pe care o îmbrățișează designerii în ultimii ani. În urmă cu un deceniu, puteai vedea ferestre cu cadru negru pe exteriorul multor case. Acum, acele rame negre de ferestre sunt, de asemenea, un plus superb pentru interioare.

În timp ce ramele negre ne duc cu gândul înapoi la clădirile fabricilor vechi, o fereastră neagră tip Salamander bluevolution 92 adaugă un aspect contemporan și industrial casei tale.

Beneficiile alegerii de ferestre cu rame negre

Ramele negre de ferestre apar ca o tendință de preferat pentru decoratorii și constructorii din multe țări vestice. La noi încă mai cochetăm cu lemnul sau tamplaria pvc albă .  Este o schimbare interesantă față de un cadrul tradițional de fereastră albă, dar adaugă un plus de stil casei atât la interior, cât și în exterior. Să ne uităm la câteva beneficii ale selectării ferestrelor negre:

ADVERTISING
  • Creează un contrast îndrăzneț: în interiorul casei tale, ferestrele negre pot ajuta la dezvoltarea unui contrast vizibil cu dulapurile albe sau din lemn de nuanțe deschise sau cu blaturile din bucătărie.
  • Îmbunătățește atractivitatea casei: indiferent dacă vrei să îți pui casa la vânzare sau doar faci o renovare necesară, adăugarea de ferestre negre va ajuta la îmbunătățirea atractivității casei tale, mai ales dacă asortezi cu acestea și ușa de la intrare.
  • Adaugă efecte dramatice designului: ferestrele cu cadru negru aduc acel aspect dramatic de care unele camere au nevoie - în special atunci când designul tău interior este în paleta alb-negru sau alte culori deschise care vor fi mai mult puse în evidență de nuanța geamurilor.
ADVERTISING

Dezavantajele ferestrelor cu rame negre

Dacă ai o cameră de zi mare, cu bucătărie open-space, în care albul este culoarea predominantă, un cadru negru de fereastră ar putea părea deplasat. Când planifici să ai un open-space, albul este cea mai bună opțiune de ferestre.

Iată alte câteva dezavantaje ale utilizării ferestrelor cu cadru negru:

  • Cheltuieli suplimentare: lemnul și aluminiul sunt în prezent opțiunile cele mai rentabile, selectarea ramelor de ferestre din oțel negru este mai costisitor; dar dacă dorești un aspect industrial, atunci oțelul este cea mai bună opțiune și merită toți banii.
  • Absorbția căldurii: dacă locuiești într-un climat mai cald, reține că ramele negre ale ferestrelor absorb mai multă căldură, ceea ce înseamnă un transfer de căldură mai mare în casa ta.
  • Lipsa de coeziune: atunci când selectezi ferestre negre, ia în considerare modul în care vor arăta din exterior, precum și din interior și dacă există o lipsă de coeziune între designul interior și cel exterior selectează o altă opțiune
ADVERTISING

Factori de luat în considerare la instalarea unor ferestre negre

Ferestrele negre sunt o alegere frumoasă pentru designul modern și industrial, atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul casei tale. Dar, funcționează bine și cu o varietate de alte stiluri de casă. Poți instala ferestre cu cadru negru la o varietate de locuințe, de la cel tradițional la etno.

Reține că alegerea materialului va crește costul ferestrei și al instalării acesteia. De exemplu, ferestrele din oțel negru sunt cea mai scumpă alegere în comparație cu opțiunile mai accesibile din aluminiu, PVC sau lemn. Desigur că poți vopsi sau aplica folii colorate negre și pe ramele existente.

Sfaturi pentru amenajarea unei locuințe cu ferestre cu rame negre

Cel mai important lucru când amenajezi ceva cu profile negre la ferestre este să înțelegi că negrul trebuie întotdeauna integrat în schema de design. De exemplu, selectarea unor jaluzele albe din lemn este o greșeală. Motivul principal este că acopera ferestrele negre și, făcând acest lucru, camera începe să pară prea aglomerată. Optează mai bine pentru nuanțe de gri sau draperii romane.

Iată și câteva sfaturi suplimentare pentru decorarea încăperilor cu ferestre de acest tip:

  • Nu acoperi excesiv ferestrele negre: când ferestrele de această nuanță sunt descoperite, acestea arată mai bine și devin, de asemenea, punctul focal al încăperii.
  • Folosește negrul în interior: dacă nu repetați elementele negre în decor, atunci ferestrele negre vor începe să pară deplasate.