Ziua 897 Trupele Ucrainei avansează în Krusk, imagini cu soldații ruși luați prizonieri. Medvedev amenință cu represalii: Să distrugem fără milă inamicul

<span style="color:#990000;">Ziua 897</span> Trupele Ucrainei avansează în Krusk, imagini cu soldații ruși luați prizonieri. Medvedev amenință cu represalii: Să distrugem fără milă inamicul

Incursiunea trupelor ucrainene în Rusia continuă și în ziua 897 de război. Experții de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) au confirmat înaintarea forțelor Kievului până la 10 kilometri în regiunea Kursk.

Acestea au spart cel puțin două linii de apărare rusești și o fortăreață.

Un celebru reporter al televiziunii publice ruse este la terapie intensivă, după ce ar fi fost atacat de o dronă ucraineană, în timp ce realiza un reportaj în Kursk.

Au apărut și imagini cu soldați ruși capturați de forțele ucrainene în regiune în ultimele două zile. Ar fi vorba despre mai mult de 100 de soldați.

Iar Dmitri Medvedev a amenințat cu represalii şi spune că "operațiunea militară specială" ar trebui să capete din acest moment un caracter deschis extrateritorial: ”Aceasta nu mai este doar o operațiune de revendicare a teritoriilor noastre și de pedepsire a naziștilor. Este necesar să avansăm pe terenurile Ucrainei”.

Între timp, continuă și atacurile în Ucraina. Trupele ruse au bombardat centrul orașului Herson și au lovit o clădire înaltă. În Dnipropetrovsk, două case au fost avariate și un copil de 12 ani a fost rănit.

ADVERTISING

Incursiunea ucraineană din Kursk

  • SUA confirmă incursiunea - Casa Albă a confirmat indirect acțiunea armatei ucrainene pe teritoriul Federației Ruse, precizând că nu a fost informată în prealabil și că nu cunoaște scopul acestei incursiuni transfrontaliere. “Vom contacta armata ucraineană pentru a afla mai multe despre obiectivul său”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.
  • Forţele Ucrainei au avansat 10 km - După ce au analizat mai multe date, experții de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) au confirmat înaintarea trupelor ucrainene până la 10 km în regiunea Kursk. „Forțele ucrainene au făcut avansuri confirmate de până la 10 kilometri în regiunea Kursk, pe fondul operațiunilor ofensive continue pe teritoriul Rusiei. Sursele rusești arată că, în două zile, ucrainenii au capturat 45 kmp de teritoriu, în total 11 localități. (…) Filiala Radio Europa Liberă din Rusia (post finanțat de Congresul american) a postat imagini din satelit care arată daune grave aduse clădirilor de la punctul de control din Sudja”, arată ISW. Avansul ucrainean în Kursk indică faptul că trupele ucrainene au spart cel puțin două linii de apărare rusești și o fortăreață. Ieri a fost instituită starea de urgenţă în regiune.
  • Celebru reporter rus, grav rănit - Cunoscutul reporter de război al televiziunii publice ruse Evgheni Podubni a supravieţuit miercuri unui atac ucrainean cu dronă în regiunea Kursk din sudul Rusiei şi se află la terapie intensivă într-un spital local, anunţă oficialii ruşi. Rossia-24, într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram, susţine că Podubni a fost atacat de o dronă ucraineană în timp ce realiza un reportaj în regiunea Kursk, unde armata rusă susţine că luptă pentru a limita o incursiune a circa 1.000 de soldaţi ucraineni. "Corespondentul de război Evgheni Podubni este conştient", a declarat Ministerul Sănătăţii din Rusia. "El este acum la terapie intensivă. Primeşte tratamentul de care are nevoie".
  • Imagini cu soldații capturați - Au apărut mai multe imagini cu soldați ruși capturați de forțele ucrainene în regiunea Kursk în ultimele două zile. Ar fi vorba despre mai mult de 100 de soldați.
  • Medvedev amenință cu represalii - Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a amenințat cu represalii după atacul forțelor armate ale Ucrainei asupra regiunii Kursk. „Motivele și obiectivele operațiunii teroriste din Kursk au fost detaliate și analizate obiectiv. O lecție serioasă trebuie învățată din cele întâmplate și trebuie să se împlinească ceea ce Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General rus, a promis: să învingă și să distrugă fără milă inamicul. Operațiunea militară specială ar trebui să capete din acest moment un caracter deschis extrateritorial. Aceasta nu mai este doar o operațiune de revendicare a teritoriilor noastre și de pedepsire a naziștilor. Este necesar să avansăm pe terenurile Ucrainei. La Odesa, Harkov, Dnipropetrovsk, Nikolaev, Kiev și nu numai”, a spus Medvedev.
  • Tăcere din Ucraina - Orice posibile operațiuni ucrainene în „regiunile de graniță ruse” vor avea un impact asupra societății ruse și vor îmbunătăți poziția Kievului în viitoarele discuții de pace cu Moscova, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak. Menținând linia oficială, Podoliak a refuzat să comenteze recenta incursiune transfrontalieră în regiunea Kursk, spunând că armata va furniza informații.... dacă va fi necesar.
ADVERTISING

Situația pe frontul din Ucraina

  • Rușii au lovit o clădire înaltă din Herson - Trupele ruse au bombardat centrul orașului Herson și au lovit o clădire înaltă. „Armata rusă atacă Herson încă de dimineață. O clădire înaltă din cartierul central al orașului a fost lovită”, a anunțat Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare a regiunii. În urma atacului, clădirea a fost complet distrusă. Nimeni nu locuia acolo, astfel că nu s-au înregistrat răniți.
  • Școală bombardată - Forțele ruse au lovit satul Mohrîtsia din districtul Sumî cu bombe aeriene ghidate, lovind o școală. „Din păcate, au avut loc decese”, a declarat Volodimir Artiukh, șeful Administrației Militare a regiunii. El a adăugat că cei decedați erau un frate și o soră, care se aflau în curtea școlii la momentul atacului.
  • Copil rănit în Dnipropetrovsk - Trupele ruse au atacat regiunea Dnipropetrovsk. Două case au fost avariate și un copil de 12 ani a fost rănit.
  • Eliberarea Crimeii, mai ușoară decât a Donbasului - Eliberarea Crimeii este mai ușoară decât a Donbasului din cauza caracteristicilor strategice, a declarat Kirilo Budanov, șeful serviciilor secrete militare ucrainene, relatează Kyiv Independent. Rusia a ocupat Crimeea și o parte din regiunea estică Donbas de la începutul agresiunii sale în 2014. „Din perspectivă militară, este mult mai ușor să eliberezi Crimeea decât Donbasul, care are un front mai lung de 1.000 de kilometri și mai adânc de 200 de kilometri”, a spus Budanov.
  • F-16 pe cerul Ucrainei - Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că avioane de război F-16 de fabricaţie americană sunt deja utilizate în spaţiul aerian al Ucrainei. "F-16-urile sunt deja pe cerul Ucrainei şi vor fi mai multe", a informat şeful statului ucrainean pe contul său de X, unde a publicat un clip video în care rezumă eforturile administraţiei sale de a obţine acest tip de sisteme de apărare occidentale. "Încă din prima zi a invaziei ruse pe scară largă, Ucraina le-a cerut partenerilor săi să închidă cerurile sau să furnizeze avioane. Ştiam că este fezabil, că lumea are puterea de a face acest lucru. Combinăm eforturile politice, diplomatice şi militare în acest scop. Încetul cu încetul, pas cu pas, obţinem rezultatul", a afirmat liderul de la Kiev.

Alte informații relevante

  • Ucraina cere Mexicului să-l aresteze pe Putin - Ambasada Ucrainei în Mexic cere guvernului mexican să-l aresteze preşedintele rus Vladimir Putin, vizat de un mandat de arestare al Curţii Penale Internaţionale (CPI), în cazul în care acesta va asista la învestirea preşedintelui Claudia Sheinbaum. Atât Vladimir Putin, cât şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au fost invitaţi la învestirea primei femei aleasă preşedinte în această ţară. ”Avem încredere că guvernul mexican va respecta mandatul internaţional de arestare” a lui Vladimir Putin şi că-l va ”livra organului judiciar al ONU la Haga”, Curtea Penală Internaţională, în cazul în care acesta participă la ceremonia de învestire în funcţie a Claudiei Sheinbaum, la 1 octombrie, a anunţat într-un comunicat ambasada.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇