Vila unuia dintre cei mai bogați ruși a fost ocupată de anarhiști, la Londra (Video)

Vila unuia dintre cei mai bogați ruși a fost ocupată de anarhiști, la Londra (Video)

Membrii unui grup anarhist au intrat cu forța în vila din Londra a oligarhului rus Oleg Deripaska.

Activiștii au atârnat bannere la balcon, în care anunțau că vila este ocupată în semn de ”solidaritate cu ucrainenii și rușii care nu sunt de acord cu această nebunie”, potrivit BBC.

Grupul mai spune că vila din Belgrave Square va fi folosită ca ”centru de suport pentru refugiații ucraineni și oamenii de toate etniile și naționalitățile”.

Vila nu mai fusese locuită de ceva timp. Activiștii precizează că nu e căldură și frigiderele sunt goale.

ADVERTISING

Ei nu au de gând să se mute acolo, dar vor ocupa vila prin rotație. Deasupra ușii de la intrare au pus un banner pe care scrie ”această proprietate a fost eliberată”.

Război în Ucraina, Ziua 19 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Deripaska a fost sancționat de guvernul britanic. Statele Unite îl aveau pe lista neagră din 2018.

Deripaska este unul dintre cei mai bogaţi 50 de oameni din Rusia. În prima săptămână de război el a fost printre puținele voci critice la adresa Kremlinului.

ADVERTISING

"Este o adevărată criză şi avem nevoie de manageri de criză adevăraţi (…) Trebuie să schimbăm neapărat politica economică şi să punem capăt acestui capitalism de stat", a scris pe Telegram miliardarul şi fondatorul gigantului Rusal, producător de aluminiu.

Contrar situaţiei din 2014, când au fost adoptate primele sancţiuni în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova, "nu va mai fi posibil pur şi simplu să aşteptăm", a adăugat Deripaska.

El a spus că aşteaptă din partea Guvernului "clarificări şi comentarii clare asupra politicii economice în următoarele trei luni".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇