Vicepreşedintele american, Mike Pence, va fi vaccinat antiCovid vineri, în public

Vicepreşedintele american, Mike Pence, va fi vaccinat antiCovid vineri, în public

Vicepreşedintele american Mike Pence va fi vaccinat, vineri, „în public” contra COVID-19 după lansarea luni a vaccinului Pfizer-BioNTech.

Mike Pence şi soţia sa, Karen, se vor vaccina pentru „a întări încrederea”americanilor, a informat Casa Albă, într-un scurt comunicat preluat de AFP.

Donald Trump, care a fost infectat de coronavirus mai devreme în cursul anului, nu a dat până în prezent nicio indicaţie despre data la care ar putea să se vaccineze.

ADVERTISING

"Preşedintele este pregătit să fie vaccinat şi va face acest lucru imediat ce echipa sa medicală va considera oportun", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kayleigh McEnany. "Prioritatea sa sunt însă lucrătorii din prima linie", a mai spus ea.

Preşedintele ales, Joe Biden, a indicat că va face acest lucru în public, ca şi fostul preşedinte Barack Obama.

Statele Unite au dat vineri seară undă verde vaccinului Pfizer-BioNTech, deschizând calea unei vaste campanii de vaccinare în întreaga ţară care a debutat luni.

ADVERTISING

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) urmează, de altfel, să dea autorizaţie de urgenţă până la sfârşitul săptămânii şi vaccinului Moderna.

Vezi și:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇