Obama, Bush şi Clinton, pregătiţi să se vaccineze împotriva COVID în fața camerelor, ca să-i convingă pe americani

Obama, Bush şi Clinton, pregătiţi să se vaccineze împotriva COVID în fața camerelor, ca să-i convingă pe americani

Foştii preşedinţi americani Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton se declară pregătiţi să se vaccineze în mod public împotriva covid-19, cu scopul de a-şi încuraja concetăţenii să se vaccineze.

Barack Obama, în vârstă de 59 de ani, a subliniat că are ”întru totul încredere” în autorităţile sanitare ale ţării, între care imunologul Anthony Fauci, o personalitate ştiinţifică foarte respectată în Statele Unite, relatează AFP.

ADVERTISING

”Dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur şi poate proteja de covid-19, nu voi ezita să mă injectez”, a declarat el într-un interviu acordat postului de radio SiriusXM, din care au fost postate fragmente miercuri pe YouTube.

”Promit că, atunci când va fi disponibil persoanelor mai puţin vulnerabile, mă voi vaccina. Aş putea să o fac la televiziune sau în aşa fel încât să se filmeze, pentru ca oamenii să poată vedea că am încredere în ştiinţă”, a spus el.

Bush s-ar vaccina bucuros în fața camerelor

Un reprezentant al lui George W. Bush a declarat ulterior la CNN că fostul preşedinte republican, în vârstă de 74 de ani, este de asemenea dispus să promoveze vaccinuri împotriva Covid-19.

ADVERTISING

”Vaccinurile trebuie, într-o primă fază, să fie considerate sigure şi să fie administrate populaţiiilor prioritare”, a declarat Freddy Ford.

”Preşedintele Bush îşi va aştepta, apoi, rândul şi se va vaccina bucuros în faţa camerelor de luat imagini”, a adăugat el.

Și Bill Clinton s-ar vaccina public

Un purtător de cuvânt al lui Bill Clinton, Angel Urena, a anunţat tot la CNN că fostul preşedinte democrat, în vârstă de 74 de ani, se va vaccina în mod public ”dacă acest lucru îi poate îndemna pe americani să facă la fel”.

ADVERTISING

Joe Biden, îndemnat să urmeze exemplul

Cotidianul The Washington Post (WP) îi îndeamnă joi, într-un editorial, pe preşedintele ales Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, şi pe vicepreşedinta sa Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, să se vaccineze în direct, la televiziune, pentru a-i convinge pe sceptici - numeroşi în Statele Unite, în contextul dezvoltării rapide a unor vaccinuri împotriva Covid-19.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇