Iohannis spune că e posibil să avem o primă tranșă cu un milion de doze de vaccin antiCOVID. Peste 80% din personalul medical s-ar vaccina

Iohannis spune că e posibil să avem o primă tranșă cu un milion de doze de vaccin antiCOVID. Peste 80% din personalul medical s-ar vaccina

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi seară, o declarație de presă, după ce a vizitat Centrul de vaccinare anti-COVID-19 (Romexpo).

Iohannis a declarat, între altele, că a fost aprobată, în ședința CSAT de azi, strategia de vaccinare antiCOVID a populației. Liderul țării a punctat că este mulțumit de echipa care se află în spatele acestei campanii (Nelu Tătaru, Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță).

Campania de vaccinare, cel puțin această primă campanie, ar urma să dureze câteva luni.

Totodată, el a afirmat că prima tranșă cu vaccinuri antiCOVID ar putea ajunge în țara noastră la începutul anului viitor. Atunci, ar urma să primim circa un milion de doze de vaccin, a anunțat șeful statului.

ADVERTISING

De asemenea, președintele a punctat că vaccinurile care sunt acum în curs de dezvoltare sunt sigure, eficiente și ”la cel mai înalt standard european”.

În plus, liderul statului a precizat că peste 80% din personalul medical și-a exprimat dorința de a se vaccina împotriva coronavirusului.

În fine, Klaus Iohannis i-a mai îndemnat pe români să iasă la vot duminică, 6 decembrie, ca să nu mai câștige PSD alegerile, așa cum s-a întâmplat în 2016.

SpotMedia.ro a transmis, în format LIVE TEXT, declarația șefului statului:

A fost aprobată strategia de vaccinare antiCOVID, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie bine pregătită și, prin urmare, strategia, după părerea mea, este una foarte bine lucrată. Ea a fost aprobată în cadrul Guvernului, acum este aprobată în CSAT.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Strategia prevede pașii care sunt de urmat, principiile pe care se bazează strategia și foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate astea vor fi prezentate publicului pe larg mâine (vineri), în cadrul unei conferințe de presă la Guvern. Sunt foarte multe lucruri și în lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general și pentru cel specializat. Va exista inclusiv un site dedicat unde cei dornici de informații suplimentare verificate vor putea să vadă ce se întâmplă.

Foarte pe scurt, despre vaccinare pot să vă spun că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România de prima tranșă de vaccin. E posibil să avem o primă tranșă cu un umăr de aproximativ un milion de doze. În prima tranșă, va fi vaccinat personalul medical și persoanele din grupe de risc.

ADVERTISING

Vaccinarea este voluntară. Vaccinarea este sigură! Vaccinarea este eficientă! Vaccinarea se face planificat! Este foarte, foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, eficiente, sunt la cel mai înalt standard european și asta este o știre foarte importantă pentru romani.

Deja echipa care se va ocupa de vaccinare a făcut verificări în unitățile spitalicești, între medicii de familie. Sunt bucuros că am aflat chiar azi că deja intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun!

Dacă toate merg așa cum sunt planificate, până în vară putem termina această primă campanie de vaccinare.

Suntem bine pregătiți! Așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății, dl. ministru, dl. secretar de stat și dl. colonel Gheorghiță, care se ocupă de campania de vaccinare.

Abia aștept să vină vaccinul și să terminăm cu această campanie, să ne apucăm de reconstrucție, să refacem tot ce a fost lăsat mai încet, să repornim economia și să reajungem la normalitate.

Despre campania electorală

Acum, foarte pe scurt ceva și despre altă campanie: despre campania electorală. Este ușor de observat că în ultimele zile, tot mai des, auzim despre sondaje. Toate partidele prezintă sondaje. Într-un fel e bine, cam în toate sondajele este dat câștigâtor PNL. Și eu îmi doresc să câștige PNL, dar vreau să vă spun: dragi români, alegerile nu se câștigă în sondaje. Alegerile se câștigă la urne! Alegerile se câștigă prin vot.

Așadar, vă rog să mergeți și să votați! Este extrem de important. Ați fost alături de mine în 2019 în primăvară, la referendum, și am oprit ciopârțirea Legilor Justiției. Ați fost alături de mine la prezidențiale și, dragi români, mergeți la vot! Ca să nu pățim ca în 2016 când, din cauza unei prezențe scăzute la urne, a câștigat PSD și a urmat coșmarul de ani de zile în care PSD și-a bătut joc de țară, și-a bătut joc de justiție, și-a bătut joc de investiții publice. Așa ceva nu ne mai dorim!

În consecință, vă rog să mergeți la vot! Votați! Ați fost alături de mine, votați echipa cu care vom reconstrui România, votați pentru România normală! Vă mulțumesc!

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇