Covid-19: Cine e prima persoană vaccinată în SUA

Covid-19: Cine e prima persoană vaccinată în SUA

O asistentă medicală din New York a devenit luni prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 în Statele Unite, ţara cu cele mai multe decese asociate coronavirusului din lume, relatează AFP.

„Primul vaccin administrat. Felicitări Statelor Unite, felicitări LUMII”, a scris pe Twitter preşedintele Donald Trump la câteva minute după vaccinare, cu puţin înainte de ora 09:30 (14:30 GMT).

Asistenta medicală Sandra Lindsay a fost vaccinată în faţa camerelor de luat vederi (foto) în Long Island Jewish Medical Center, un spital important din cartierul Queens.

ADVERTISING

"I feel like healing is coming." Sandra Lindsay, a critical care nurse in NYC, is the first person in New york to get a COVID-19 vaccine in a non-trial setting. https://cbsn.ws/3nj5FAM

Posted by CBS News on Monday, December 14, 2020


Sandra Lindsay a fost felicitată de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

"Sper că acest lucru vă va oferi dumneavoastră şi celorlalte cadre medicale care muncesc în fiecare zi un sentiment de securitate şi competenţă sporite", a spus el. 

ADVERTISING

"Mă simt foarte bine. Nu am simţit nicio diferenţă faţă de celelalte vaccinuri", a declarat zâmbind Sandra Lindsay după ce a fost înţepată în braţ.

O bunică de 90 de ani este prima persoană din lume care a primit vaccinul Pfizer în afara studiilor

Această inoculare marchează începutul unei campanii masive de vaccinare în Statele Unite, afectate grav de epidemia de COVID-19, cu aproape 2.500 de decese zilnice şi peste 16 milioane de cazuri înregistrate.

Covid-19: A început campania de vaccinare și în Canada

ADVERTISING

"Va fi nevoie de mai multe luni înainte ca vaccinul să atingă o masă critică", a spus guvernatorul Andrew Cuomo. "Este lumina de la capătul tunelului, însă tunelul este lung", a adăugat el, cerând americanilor să continue să respecte regulile sanitare în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇