Vaccinare la 2.145 de metri altitudine: Pe cel mai înalt punct de pe Transalpina se deschide un centru de imunizare

Vaccinare la 2.145 de metri altitudine: Pe cel mai înalt punct de pe Transalpina se deschide un centru de imunizare

Un centru de vaccinare de tip drive-through va fi deschis pe 17 iulie pe Transalpina, în cel mai înalt punct al celei mai înalte şosele din România – Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 de metri.

Potrivit Prefecturii Vîlcea, acest centru de vaccinare, unic în ţară datorită amplasării, va funcţiona pentru început doar în ziua de 17 iulie, în intervalul orar 10,00 – 18,00, iar imunizarea anti-COVID se va face cu serurile Pfizer şi Janssen (Johnson&Johnson).

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a subliniat importanţa vaccinării pentru a învinge pandemia.

„Este o ocazie deosebită pentru cei care iubesc muntele şi drumeţiile să se bucure de priveliştea spectaculoasă pe care acest drum montan, unic în întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, o oferă.

Centrul va fi amplasat chiar în punctul cel mai înalt al şoselei - Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri.

Îi invit pe toţi cei care încă nu s-au imunizat împotriva COVID-19 şi vor să viziteze această zonă să treacă pe 17 iulie şi pe la acest centru de vaccinare.

Cu siguranţă va fi o experienţă de neuitat. Fiecare persoană care se vaccinează este importantă şi numai împreună, arătând că ne pasă de sănătatea noastră şi a celor dragi, putem să învingem această pandemie", a declarat prefectul Sebastian Fârtat, citat într-un comunicat al instituţiei.

La centrul de vaccinare de pe şoseaua Transalpina se pot prezenta toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19, indiferent de localitatea de domiciliu, doar cu actul de identitate şi fără o programare prealabilă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇