Va fi lăsată Ucraina să lovească în Rusia cu rachete americane? Harta care le dă fiori rușilor

Va fi lăsată Ucraina să lovească în Rusia cu rachete americane? Harta care le dă fiori rușilor

Departamentul de Stat al SUA va propune Casei Albe să permită Forțelor Armate ale Ucrainei să efectueze lovituri cu rachete americane pe teritoriul Rusiei.

Propunerea este susţinută chia de secretarul de stat Antony Blinken care şi-a schimbat poziţia după vizita de la Kiev din această lună, dezvăluie The New York Times (NYT).

Până acum ucrainenii au avut undă verde să atace cu rachete americane doar în Crimeea şi în teritoriile ocupate de ruşi în Ucraina, deşi au existat cazuri izolate cum ar fi doborârea unui avion Ilyushin-76 deasupra Rusiei cu un sistem american Patriot.

ADVERTISING

Această interdicție, despre care ucrainenii s-au plâns că îi leagă cu mâinile la spate, a împiedicat până acum Ucraina să atace forțele ruse comasate pe teritoriul rusesc la graniţă cu armament american avansat, cum ar fi rachete ATACMS.

Propunerea este încă în curs de pregătire, nu a fost încă prezentată președintelui Joe Biden, care până acum a fost ferm cu privire la această interdicție, temându-se de o potențială escaladare a războiului.

Citește integral pe Observator News

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇