USR a câștigat procesul împotriva PUZ Sector 6, aprobat la inițiativa administrațiilor Firea-Mutu-PSD: Am blocat distrugerea spațiilor verzi!

USR a câștigat procesul împotriva PUZ Sector 6, aprobat la inițiativa administrațiilor Firea-Mutu-PSD: Am blocat distrugerea spațiilor verzi!

Liderul consilierilor locali USR PLUS Sector 6, Alexandru Gâdiuţă, a anunțat că a câștigat procesul în legătură cu Planul Urbanistic Zonal aprobat în februarie în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

”Lupta pentru dezvoltare durabilă în Sectorul 6 continuă! Am câștigat procesul împotriva Primăriei Capitalei, a Primăriei Sectorului 6 și a Agenției pentru Protecția Mediului București în legătură cu Planul Urbanistic Zonal aprobat la inițiativa administrațiilor Firea-Mutu-PSD, în februarie, în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Tribunalul București a conexat două dosare 18680/3/2020 și 12968/3/2020 și ne-a dat dreptate, admițând cererile reclamanților Alexandru Gâdiuță, Chiricescu Sabin Doru și Asociația Salvați Zona Verde Domnișoara Pogany”, a scris pe Facebook Alexandru Gâdiuţă.

ADVERTISING

Liderul consilierilor locali USR PLUS spune că astfel au fost anulate în primă instanță hotărârile CGMB, fiind suspendate până la soluționarea definitivă a cauzei.

”Au fost anulate în primă instanță hotărârile CGMB nr.68/14.02.2020 prin care a fost aprobat PUZ-ul şi nr.336/14.08.2020 care prevedea mai multe modificări, amândouă hotărârile fiind și suspendate până la soluționarea definitivă a cauzei. Totodată, instanța a constatat nelegalitatea Etapei de încadrare nr.116/19.12.2018 prin care Agenția Pentru Protecția Mediului a avizat proiectul”, precizează Gâdiuță.

ADVERTISING

Acesta subliniază că încă din luna februarie a atras atenția că PUZ-ul este un asalt asupra spațiilor verzi și o posibilă sursă de puncte de haos în zone deja cu probleme precum Prelungirea Ghencea sau Grozăvești.

”Împreună cu colegii mei consilieri din USR București am menționat încă de la începutul anului că PUZ-ul aprobat în februarie de majoritatea din Consiliul General este unul extrem de nociv, un asalt asupra spațiilor verzi și o posibilă sursă de puncte de haos în zone deja cu probleme precum Prelungirea Ghencea sau Grozăvești. Mă bucur că instanța ne-a dat dreptate”, a mai declarat Alexandru Gâdiuţă.

ADVERTISING

”PUZ-ul, o invitație la distrugerea orașului”

În luna iulie, Alexandru Gâdiuţă a anunțat că a inițiat un proces pentru anularea Planului Urbanisitic Zonal al Sectorului 6.

”PUZ-ul coordonator al Sectorului 6, așa cum arată el acum, este o invitație la distrugerea orașului, la distrugerea spațiilor verzi și la sacrificarea calității locuirii în favoarea intereselor rechinilor imobiliari. Sunt probleme legate de spaţiile verzi şi aici, spre exemplu, Parcul Grozăveşti va fi identificat ca zonă construibilă (…), în Prelungirea Ghencea se va permite construirea de imobile P+14”, a afirmat la acea vreme consilierul USR PLUS.

Vrem dezvoltare durabilă în Sectorul 6! Atacăm în instanță Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 6!

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇