Botoşani: Un șofer a fost împuşcat mortal de poliţie în trafic UPDATE S-au tras 17 focuri de armă. Cine era bărbatul (Video)

Botoşani: Un șofer a fost împuşcat mortal de poliţie în trafic <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> S-au tras 17 focuri de armă. Cine era bărbatul (Video)

Un bărbat a fost împuşcat, joi, de un agent de poliţie, după ce a refuzat să oprească maşina la semnalele unor echipaje aflate în urmărirea sa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Neniscu.

Potrivit sursei citate, echipajul de poliţie de pe raza oraşului Flămânzi a fost sesizat de poliţişti din cadrul IPJ Iaşi despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui şofer nu a oprit la semnalele acestora şi există posibilitatea să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

Trei echipaje de poliţie aflate în teren, pe raza oraşului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic.

ADVERTISING

Şoferul a intenţionat să intre în coliziune cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti.

Sofer impuscat de politisti la Botosani dupa urmarire

"S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului", a afirmat Neniscu.

Ca urmare a executării focurilor de armă, şoferul a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un şanţ de la marginea drumului.

Poliţiştii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului. Medicii sosiţi la locul accidentului nu au reuşit să-l salveze pe bărbat, fiind declarat decesul, scrie News.ro. 

ADVERTISING

Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Sindicatul Europol: Era cunoscut de poliţişti, fiind condamnat pentru trafic de minori

Sindicatul Europol a venit cu detalii despre incident, pe pagina de Facebook.

Șofer decedat după o goană de câteva zeci de kilometriUPDATE: Șoferul fugar, care a decedat la scurt timp după impact,...

Posted by Sindicatul Europol on Thursday, December 17, 2020

Potrivit sindicatului, poliţiştii din Botoşani au primit trei apeluri la 112 care semnalau că un bărbat ar conduce băut. Patrulele au plecat în urmărirea sa, dar bărbatul a refuzat să oprească şi a accelerat.

Pe durata urmăririi, care s-a făcut pe zeci de kilometri, bărbatul a reuşit să spargă mai multe baraje şi a lovit mai multe autospeciale. S-au tras 17 focuri de armă, iar într-un final bărbatul a decedat.

ADVERTISING

Şoferul era cunoscut de poliţişti, fiind condamnat pentru trafic de minori.  

”Patrula a interceptat maşina în trafic, însă la vederea poliţiştilor, şoferul a mărit viteza şi s-a deplasat spre judeţul Iaşi. Pe parcursul urmăririi şoferul a reuşit să spargă mai multe baraje, a lovit mai multe autospeciale de poliţie punându-le în pericol viaţa agenţilor de politie.

Pe raza jud. Botoşani însă, şoferul a pierdut controlul autoturismului şi a ieşit de pe carosabil. S-au tras 17 focuri de armă în plan vertical, dar şi în direcţia pneurilor. Pericolul reprezentat de şoferul fugar a fost unul deosebit, prin maniera agresivă şi riscantă în care conducea autoturismul”, au scris, joi, sindicaliştii pe Facebook.   

Potrivit acestora, în urma impactului, şoferul a suferit mai multe vătămări şi la scurt timp acesta a decedat.   

”Nu avem mai multe detalii la acest moment însă modul de acţiune al poliţiştilor a fost ireproşabil. Felicitări”, au mai scris sindicaliştii.

Aceştia precizează că bărbatul era cunoscut forţelor de ordine, întrucât în 2015 a fost condamnat la 6 ani închisoare cu executare pentru trafic de minori, dar a fost eliberat condiţionat în 2017.  

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇